Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halk TV canlı yayınına saldırı

Halk TV’nin Muğla-Marmaris’teki İçmeler Mahallesi’nden yaptığı canlı yayını basan bir grup, “yalan söylendiğini” iddia ederek yayına katılmak istedi. Baskın nedeniyle yayına ara verilirken grup ile yayın ekibi arasında arbede yaşandı.

Halk TV’nin İçmeler’deki canlı yayını, bir grup tarafından basıldı. Orman yangınlarının konuşulduğu “Gökmen Karadağ ile Açıkça” programına müdahale eden grup, “yayında yalan söylendiği” iddiasıyla canlı yayına katılmak istedi.

Yayına ara verildi. Aranın ardından programın sunucusu Gökmen Karadağ yaşananları anlattı ve “Yayın yapmamız engellendi, fiziki müdahale yaşandı” dedi. Yalan söylendiği gerekçesiyle canlı yayına katılmak isteyen ve izin verilmeyen grup, Karadağ’ın aktardığına göre yayın ekibindeki görevlilere saldırdı. Programın katılımcılarından biri, programa müdahale eden gruptan bir kişinin kırdığı şişeyle kameramana saldırdığını söyledi.

Program katılımcılarından Murat Ağırel, arbede anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bölgede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da saldırının ardından Halk TV canlı yayınına katıldı. Öztunç, beş kişinin gözaltına alındığı bilgisini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.