Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk takımları Avrupa kupalarında 3. ön eleme turu ilk maçlarını oynadı

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçları dün gece (5 Ağustos) oynandı. Galatasaray ve Trabzonspor evlerinde ağırladıkları rakipleriyle yenişemezken Sivasspor, deplasmandan galibiyetle döndü.

Galatasaray, St. Johnstone ile 1-1 berabere kaldı

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın ev sahipliği yaptığı müsabakada Galatasaray, İskoçya’dan St. Johnstone’u ağırladı.

Golsüz devam eden müsabakada, Fernando Muslera’nın geri pası kontrol ederken topun kontrolünü kaybetmesi üzerine araya giren rakibini düşürmesiyle, Uruguaylı kaleci kırmızı kart gördü. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Kerr, 58. dakikada İskoç ekibini 1-0 öne geçirdi.

Sarı-kırmızılıların reaksiyonu gecikmedi ve dakikalar 60’ı gösterdiğinde, Sasha Boey’in Galatasaray formasıyla attığı ilk golle skor 1-1’e geldi.

Kalan sürede iki takım da eşitliği bozamadı ve UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Galatasaray, St. Johnstone ile 1-1 berabere kaldı.

Turun galibi, 12 Ağustos Perşembe günü İskoçya’da oynanacak müsabakanın ardından belli olacak.

Trabzonspor, üç gol attığı maçta Molde ile yenişemedi 

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin ev sahipliği yaptığı müsabakada, Trabzonspor Norveç’ten Molde’yi ağırladı.

Bordo-mavililer, 15. dakikada Nwakaeme’nin golüyle öne geçmesine rağmen Brynhildsen’in 31. dakikada bulduğu gole engel olamadı.

İkinci yarıya atak başlayan Trabzonspor, 58. dakikada Vitor Hugo ile 2-1 öne geçti. Altı dakika sonra Molde, Brynhildsen’in golüyle durumu 2-2’ye getirdi.

74. dakikada Bakasetas’ın asistini Djaniny değerlendirirken, bordo-mavililer Hussain’in 85. dakikadaki golüne engel olamayarak mücadeleden 3-3’lük beraberlikle ayrıldı.

Tur atlayan takım, 12 Ağustos’ta, Norveç’te oynanacak müsabakanın ardından belli olacak.

Sivasspor, uzatmada bulduğu golle Dinamo Batumi’yi yendi

Batumi Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakada, Sivasspor Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi’ye konuk oldu. 

İlk yarısı golsüz beraberlikle geçilen maçta, kırmızı-beyazlılar 54. dakikada Mamuchashvili’nin golüyle 1-0 geriye düştü. Sivasspor ilk golünü 75. dakikada yeni transferi Leke James’in ayağından buldu. Galibiyeti getiren gol ise 90+5’te Kayode’den geldi.

Müsabakanın ardından sahada gerginlik yaşandı. Maçın hakemi Irfan Peljto, Dinamo Batum’den Gaprindashvili’ye kırmızı kart gösterdi.

Turun galibi, 12 Ağustos Perşembe günü Sivas’ta oynanacak müsabakanın ardından belli olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.