Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020 (7 Ağustos): Türk sporcular günü bir altın, bir gümüş, bir bronz ile kapattı- Türkiye, 1948 Londra Olimpiyatları’ndaki rekorunu, Tokyo 2020’de kazandığı 13 madalya ile kırdı

Tokyo 2020’de bugün (7 Ağustos) tarihi anlar yaşandı. Final maçlarına çıkan Türk kadın boksörler altın ve gümüş madalyaya uzanırken, karate kumiteden de bronz madalya geldi.

Tokyo 2020’deki madalya sayısını 13’e çıkaran Türkiye, bu sonuçla birlikte 1948 Londra Olimpiyatları’ndaki 12 madalyayı geçerek rekor kırdı.

Boks – Kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli’den tarihi altın

Kokugikan Arena’nın ev sahipliği yaptığı, kadınlar 69 kiloda final müsabakasına çıkan Busenaz Sürmeneli, Çinli Hong Gu ile karşılaştı.

İlk rauntta pasif kalan Busenaz, beş hakemden sadece birinden tam puan alabildi. İkinci rauntla birlikte agresif şekilde rakibe baskı uygulamaya başlayan milli boksör, raundun bitimine 15 saniye kala attığı kombine yumruklar sayesinde öne geçti.

Son raunda altın madalya parolasıyla başlayan Busenaz, maçı kazanarak altın madalyaya ulaştı. Bu galibiyetle birlikte Türkiye, olimpiyat tarihinde bokstaki ilk altın madalyasına kavuşmuş oldu.

Boks – Kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya aldı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda, kadınlar 51 kiloda final müsabakasında ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva’ya yenilerek olimpiyatları ikinci olarak tamamladı.

Milli boksör, ilk rauntta etkili olamazken ikinci rauntta da rakibinin yumruklarına karşılık veremedi. Son raunda motive halde çıkan Buse Naz, agresif şekilde rakibinin üstüne gitse de galibiyet için yeterli olmadı.

Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği bulunan milli boksör, koleksiyonuna olimpiyat gümüşünü de eklemiş oldu. Alınan gümüş madalyayla birlikte, Türkiye 13 yıl sonra bokstaki ilk madalyasına kavuştu.

Karate – Uğur Aktaş, erkekler kumite +75 kiloda bronz madalya aldı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda karateden bir madalya daha geldi. Erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş bronz madalya aldı.

Nippon Budokan’ın ev sahipliğinde düzenlenen karate kumite 75 kilo müsabakalarında, A-Grubu’nda mücadele eden Uğur Aktaş, Kazak rakibi Daniyar Yuldashev’i 11-3, Japon rakibi Ryutaro Araga’yı 5-3 ve Gürcü rakibi Gogita Arkania’yı 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Kumite +75 kiloda, İranlı Sajjad Ganjzadeh ile karşılaşan milli karateci, 2-1 geriye düştükten sonra aktif dövüşerek 2-2’lik beraberliği yakaladı. Ancak rakibinin shensu avatajına sahip olması sebebiyle müsabakayı kaybeden Uğur Aktaş bronz madalyanın sahibi oldu.

Karate – Meltem Hocaoğlu Akyol grup aşamasında elendi

Nippon Budokan’da yapılan kumite +61 kiloda grup maçlarına çıkan Meltem Hocaoğlu Akyol, yer aldığı A-Grubu’nda çıktığı maçlarda bir beraberlik üç mağlubiyet alarak Tokyo 2020’ye veda etti. 

Güreş – Süleyman Karadeniz Tokyo 2020’yi beşinci olarak noktaladı

Oyunlarda dün (6 Ağustos) mindere çıkan Süleyman Karadeniz, serbest stil 97 kiloda Kazak rakibi Alisher Yergali’yi 8-7 yendikten sonra karşılaştığı Amerikalı güreşçi Kyle Snyder’e yarı finalde 5-0 kaybederek altın ve gümüş madalya şansını yitirmişti.

Olimpiyat Oyunları’nın 15. gününde bugün bronz madalya mücadelesi için mindere çıkan Karadeniz, İtalyan güreşçi Abraham Conyedo ile karşılaştı. Müsabakaya agresif başlayarak 2-0 öne geçen milli güreşçi rakibinin hamlesine karşılık veremeyerek 6-2 geriye düştü ve beşincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Atletizm – Meryem Erdoğan sakatlığı sebebiyle maratonu tamamlayamadı

Tokyo 2020’de, Sapporo Odori Park’ın ev sahipliği yaptığı maratonda, Etiyopya asıllı Türk sporcu Meryem Erdoğan sakatlığı sebebiyle yarışa devam edemedi. Toplam 88 atletin yarıştığı maratonda finiş çizgisini 73 sporcu geçebildi.

Atletizm – Yasemin Can Kadınlar 10 bin metrede 11. oldu

Tokyo 2020’de, Olimpiyat Stadı’nda yapılan kadınlar 10 bin metre yarışlarında, Kenya asıllı Türk atleti Yasemin Can 11. oldu. 29 atletin yarıştığı müsabakada 24 sporcu bitiş çizgisini görürken Can, yarışı 31.10.05’lik derecesiyle bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.