Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uğur Aktaş, erkekler kumite +75 kiloda bronz madalya aldı – Türkiye, 1948 Londra Olimpiyatları’ndaki rekorunu, Tokyo 2020’de kazandığı 13 madalya ile kırdı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda karateden bir madalya daha geldi. Erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş bronz madalya kazandı.

Nippon Budokan’ın ev sahipliğinde düzenlenen karate kumite + 75 kilo müsabakalarında, A-Grubu’nda mücadele eden Uğur Aktaş, Kazak rakibi Daniyar Yuldashev’i 11-3, Japon rakibi Ryutaro Araga’yı 5-3 ve Gürcü rakibi Gogita Arkania’yı 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İranlı Sajjad Ganjzadeh ile karşılaşan milli karateci, 2-1 geriye düştükten sonra aktif dövüşerek 2-2’lik beraberliği yakaladı. Ancak rakibinin shensu avatajına sahip olması sebebiyle müsabakayı kaybeden Aktaş bronz madalyanın sahibi oldu.

Böylece Tokyo 2020’deki madalya sayısını 13’e çıkaran Türkiye, 1948 Londra Olimpiyatları’nda kazanılan 12 madalyayı geçerek rekor kırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.