Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Lisesi’nin yeni müdürü Prof. Dr. Murat Develioğlu oldu – Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle eski müdürün istifasını istemişti

Galatasaray Lisesi Müdürlüğü’ne Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak’ın önerisiyle Prof. Dr. Hüseyin Murat Develioğlu atandı. Galatasaray Lisesi Mezunlar Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi Develioğlu, 1999 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yapıyordu.

Prof. Dr. Hüseyin Murat Develioğlu

Prof. Dr. Hüseyin Murat Develioğlu kimdir?

Develioğlu, 1994 yılında Galatasaray Lisesi’nden, 1999 yılında ise Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl GSÜ Medeni Hukuk Anabilim Dalı’nda araştırma görevliliğine başlayan Develioğlu, yüksek lisansını GSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, doktorasını ise İsviçre’de Neuchatel Üniversitesi’nde özel hukuk üzerine yaptı. Develioğlu, GSÜ’de 2006 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent, 2018 yılında ise profesör oldu. 

Uzmanlığı borçlar hukuku, aile hukuku, miras hukuku, sözleşmeler hukuku, mülkiyet hukuku, teminat hukuku ve Milletlerarası Mal Satım Sözleşmeleri (CISG) olan Develioğlu, 2018’den bu yana Breitegger–Develioğlu Hukuk Bürosu’nun yönetici ortağı olarak görev yapıyor. 

Galatasaray Spor Kulübü, eski Galatasaray Lisesi müdürünün istifasını istemişti

Prof. Dr. Vahdettin Engin, 6 Eylül 2019’dan bu yana Galatasaray Lisesi Müdürlüğü’nü sürdürüyordu. Göreve atanmadan önce Fenerbahçe Kulübü üyesi olan Engin’in Galatasaray Lisesi müdürlüğüne atanması Galatasaray Spor Kulübü tarafından “Rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır” açıklamasıyla eleştirilmiş, Engin’in atamasının iptali istenmişti. Kulüp, Engin’in 1959’dan önceki şampiyonlukların da geçerli olması gerektiğini söylemesi üzerine ise 5 Nisan 2021’de Engin’in istifa etmesini talep etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.