Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla: “İki doz aşı olanların oranı yüzde 20, vaka sayısı günlük 600’lere çıktı”

Aşı oranı düşük olduğu için vaka oranı yüksek iller arasında yer alan Şanlıurfa’da, daha önce kapatılan üç koronavirüs kliniğinin yeniden açıldığı belirtildi. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla, kentteki vaka ve vefat sayısının giderek arttığını ve günlük vaka sayılarının 600’lere çıktığını söyledi.

PCR testi yaptırmak istemeyenler de hesaba katıldığında aslında kentte vaka sayısının daha fazla olduğunu belirten Dr. Yüksekyayla, “Birinci ve ikinci doz toplam aşılama oranı yüzde 40 seviyelerinde. İki doz aşısını yapanların oranı ise yüzde 20’lerde. Aşı karşıtlığı yok ancak aşıda kafa karışıklığı ve aşı tereddütü olduğunu söyleyebiliriz. Ama üzülerek söylemek gerekir ki kimse sokakta maske takmıyor. Kısıtlamalardan önce aşı ile ilgili kısıtlamalar getirilmesi düşünülmelidir. Aşılarını tam olarak yapmayanlar belirli konularda kısıtlanabilir. Aşının koruyuculuğu ile ilgili kanıt isteyenler, sağlıkçıların aşılanmadan önceki ve sonraki ölüm rakamlarına bakabilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.