Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan yeni bir çöküşün eşiğinde mi? – Metin Gürcan: “Taliban’ı başıbozuk ve düzensiz bir devlet dışı aktör olarak görmemek lazım, arkasında Pakistan desteği var”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesiyle birlikte Taliban bölgede ilerleyişini sürdürüyor. Afgan hükümet güçlerinin Taliban’a karşı kaybettiği eyalet sayısı altıya yükseldi. Taliban’ın bölgede ilerleyişini, Afganistan’ın geleceğini, Türkiye’nin bölgede üstlenmek istediği rolü ve bu rolün beraberinde getireceği riskleri DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve güvenlik analisti Metin Gürcan ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.