Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM İklim Değişikliği Raporu’nun gösterdikleri – Doç. Dr. Barış Karapınar: “İklim değişikliği ile mücadele etmezsek aşırı iklim olayları katbekat artacak”

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (The Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC), “İklim Değişikliği 2021: Fiziksel Bilim Temeli” başlıklı raporunu yayımladı. Raporda insan faaliyetleri sonucunda gezegenin ikliminde hızlı ve büyük ölçekli değişiklikler meydana geldiği ve bu etkilerin bazılarının geri dönüşünün bulunmadığı vurgulandı. Raporda öne çıkan noktaları ve iklim değişikliği ile mücadelede atılması gereken adımları Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi’nden, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin beşinci raporunun başyazarlarından Doç. Dr. Barış Karapınar ile konuştuk.

Medyascope ekiplerinin Muğla ve Antalya’daki orman yangınlarını yakından takip ederek hazırladığı videoları yukarıdaki oynatma listesinden izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.