Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lionel Messi’nin yeni evi Paris Saint-Germain oldu

Barcelona Futbol Kulübü, 5 Ağustos’ta yaptığı açıklama ile dünyaca ünlü oyuncusu Lionel Messi ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurmuştu. 16 yıllık serüvenin ardından efsane futbolcunun yeni adresi merak konusuydu.

Fransız kulübü Paris Saint-Germain’in (PSG) yıllık 35 milyon euroluk, 2+1 yıllık sözleşme teklifini kabul eden Arjantinli yıldız 30 numaralı formayı giyecek.

Lionel Messi, Barcelona ile 32 kez kupa kaldırdı

16 yıllık Barcelona kariyerinde Lionel Messi, dört UEFA Şampiyonlar Ligi, üç UEFA Süper Kupası, üç FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 lig, altı İspanya Kral Kupası ve sekiz İspanya Süper Kupası’nı kazanarak toplam 32 kez kupa kaldırma sevinci yaşadı. Yıldız futbolcu, bu dönem içinde altı kez de yılın futbolcusuna verilen Ballon d’Or (Altın Top) ödülüne layık görüldü.

Lionel Messi, Barcelona’da ilkleri başardı

Barcelona’nın altyapısından yetişen 34 yaşındaki Messi, 17 sezon formasını giydiği İspanyol ekibinde tüm kulvarlarda toplam 778 maça çıktı. Arjantinli yıldız bu karşılaşmalarda 672 gol atıp 305 asist yaptı. Ligde sekiz kez gol kralı olmayı başaran Messi, 10 yıl boyunca kulüp kariyerinde üst üste her sezon 40 ve üstü gol atma başarısı gösteren dünya tarihindeki tek futbolcu. Arjantinli yıldız, kulüp tarihinin de en çok ağları sarsan oyuncusu.  

Lionel Messi’nin Barcelona’daki performansından bazı kesitler:

Eyfel Kulesi’nin kiralandığı iddia edildi

Transferin ardından PSG’nin, Eyfel Kulesi’ni kiraladığı iddia edildi. Başkent temsilcisinin Messi transferini tıpkı Neymar transferinde olduğu gibi kuleyi kulübün renkleriyle ışıklandırarak kutlayacağı söylentiler arasında.

Neymar transferi sonrası Eyfel Kulesi:

PSG taraftarı Messi’yi bekliyor:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.