Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batı Karadeniz’deki selde can kaybı 11’e yükseldi, bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Batı Karadeniz’de aşırı yağış nedeniyle dün (11 Ağustos) meydana gelen selde bilanço ağırlaşıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi. Kastamonu’da 10, Sinop’ta bir kişi yaşamını yitirirken, Bartın’da kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Batı Karadeniz bölgesinde dün etkili olan aşırı yağış sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta sel ve su baskınları meydana geldi. Bartın’ın Ulus, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop’un Ayancık ilçeleri selden etkilendi.

11 kişi öldü, bir kişi kayıp, bin 307 kişi tahliye edildi

AFAD’ın açıklamasına göre, sel nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi. Kastamonu’da 10, Sinop’ta bir kişi yaşamını yitirirken, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler Köyü’nde kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor. AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri Sinop’un Ayancık ve Kastamonu Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Sel felaketinin ardından Kastamonu’da 682, Bartın’ın Ulus ilçesinde 323, Sinop’ta 302 olmak üzere toplam bin 307 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Yağışların akşam saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, dün Bartın Ulus’a 90 mm; Kastamonu Küre’ye 198 mm, Pınarbaşı’na 167 mm, Azdavay’a 145 mm, İnebolu’ya 123 mm, Abana’ya 122 mm, Bozkurt’a 117 mm; Sinop Merkez’e 83,8 mm, Ayancık’a 240,5 mm, Boyabat’a 76,6 mm, Dikmen’e 54 mm, Erfelek’e 78,6 mm, Gerze’ye 72,4 mm, Türkeli’ne 88,8 mm yağış düştü.

Yağışların, bugün saat 18.00’den sonra bölgede etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.