Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Yeni Zelanda sınırları sene sonuna kadar kapalı kalacak, Fransa’da aşı karşıtları aşılama merkezlerine saldırıyor

Yeni Zelanda sınırları koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılının sonuna kadar kapalı kalacak. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hawaii eyaletinde yeni kısıtlamalar yürürlüğe girecek. Hawaii Valisi David Ige bar, kafe, spor salonu, tiyatro gibi kapalı alanların yüzde 50 kapasite ile çalışacağını belirtti. Kaliforniya ise ABD’de yüz yüze eğitim için öğretmenlerden aşı ya da negatif test isteyen ilk eyalet oldu. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Yeni Zelanda sınırları yıl sonuna kadar kapalı kalacak

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern bugün (12 Ağustos) yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda sınırlarının 2021 yılının sonuna kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Ardern açıklamasının devamında, ülkenin sınırlarını kapalı tutarak potansiyel vaka girişini engellediklerini, bunun hem salgınla mücadelede hem de ekonomiyi açık tutmada en iyi yöntem olduğunu dile getirdi. Ardern, gelecek yıl kişiye özel risk hesaplaması ile genel karantina yönteminin terk edileceğini de belirtti.

Hawaii’de yeni kısıtlamalar yürürlüğe girecek

Delta varyantı nedeniyle son altı ayın en yüksek vaka sayısına ulaşan Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hawaii eyaletinde yeni kısıtlamalar yürürlüğe girecek.

Hawaii Valisi David Ige salı günü (10 Ağustos) yaptığı açıklamada bar, kafe, spor salonu, tiyatro gibi kapalı alanların yüzde 50 kapasite ile çalışacağını belirtti. Ayrıca 50 kişiden fazla katılımcının bulunduğu bütün etkinlikler eyalet yönetimleri tarafından incelenecek ve salgın önlemlerini uygulamaları zorunlu tutulacak.

Kaliforniya’da öğretmenlere aşı zorunluluğu getirildi

Kaliforniya, ABD’de yüz yüze eğitim için öğretmenlerden aşı ya da negatif test isteyen ilk eyalet oldu.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’ın “çocukların sağlığı için atılmış sorumlu bir adım” olarak nitelendirdiği yeni düzenlemeyle beraber Kaliforniya’da, eyalet çalışanları ile sağlık çalışanlarının ardından öğretmenler, aşının ya da negatif testin zorunlu kılındığı bir diğer grup oldu.

Öte yandan New York eyaleti, önümüzdeki aydan itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile spor salonu, kafe, bar, sinema gibi kapalı alanlara giriş için aşıyı zorunlu tutacak.

Fransa’da aşı karşıtları, aşılama merkezlerine saldırıyor

Fransız hükümetinin, kamu çalışanları ile kapalı alanlara girişte aşıyı zorunlu tutmasının ardından aşı karşıtları, aşılama ve sağlık merkezlerine saldırmaya devam ediyor. 20’den fazla aşılama ve sağlık merkezinin hedef alındığı saldırılarda, merkezlere Naziler’in gamalı haç sembolü de çizildi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran Twitter hesabından, “Aşılama merkezlerini hedef alarak niyetlerinin boyutunu ortaya koyan failler yakalanacak” paylaşımında bulundu.

CDCP, hamile kadınlara aşı olmalarını önerdi

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), yürüttüğü son araştırmaya dayanarak hamile kadınlara aşı olmalarını tavsiye etti.

CDC’nin yürüttüğü araştırmanın başındaki isim Sascha Ellington yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı geliştirilmiş aşıların hamile kadınlarda düşük riski doğurmadığını belirterek hamilelere aşı olmalarını önerdi.

Aşı olmuş bir hamile ile aşı olmamış bir hamilenin aynı düşük riskine sahip olduğunu söyleyen Ellington, acil kullanım izni bulunan Moderna, Pfizer ve Johnson&Johnson aşılarının hamile kadınlar için uygun olduğunu dile getirdi.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.