Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz: “Hastane servisleri ve yoğun bakımlar doldu, günde 700-800 vaka çıkıyor”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre vaka sayısının yüksek olduğu iller arasında yer alan Batman’da hastanelerdeki servis ve yoğun bakımların dolduğu belirtildi. Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, bayramdan sonra vaka sayısında ciddi artış yaşandığını ve günlük ortalama 700-800 pozitif vakanın olduğunu söyledi.

Geçen yıldan farkın aşı olduğunu ancak aşılama oranında da istenilen seviyenin bir türlü yakalanmadığını söyleyen Oğuz, hastanede yatan vakaların büyük kısmının ya aşısız ya da eksik aşılı olduğunu vurguladı.

Aşı oranının artırılması için kentteki sivil toplum kuruluşlarının, “Batman aşı inisiyatifi gönüllüleri”ni kurduklarını ve üç haftalık bir çalışma ile bir ivme yakaladıklarını ancak bunu artırmak zorunda olduklarını söyleyen Oğuz, “Türkçe, Kürtçe ve Arapça afişler ve bildiriler dağıtarak, halkın aşılarını olması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.