Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope’un üçüncü sayısı yayında: “Yolculuk”

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan edebiyat dergisi Mikroscope‘un üçüncü sayısı yayında.

Çevrimiçi olarak her ay internet sitesinden okuyucuyla buluşan Mikroscope‘un üçüncü sayısı yayında. Aslı Tunç, Berna Kuleli, Edmon Şar ve daha birçok yazarın kaleme aldığı yazıların yayınlandığı dergide bu ay ilk kez bir podcast yayını da sunuluyor.

Yayın Yönetmeni Müge İplikçi, derginin üçüncü sayısına dair kaleme aldığı yazısında Joseph Campbell’ın “Kahramanın Sonsuz Yolculuğu”na atıfta bulunuyor:

“Yolculuk dendiğinde, kendi kaçtıklarımıza yakalanma riski ve cesareti diyebilme şansı ise, bana yeni atölyelerde yeni insanlarla buluşma fırsatı veriyordu. Çelişkinin aslında hem kurguyu hem de yaşamı dönüştürebilen bir potansiyel olduğunu teslim etmekse başlı başına ayrı bir maceraydı! Çelişkisiz, huzurlu bir yaşam beklentisi ise olsa olsa kurgunun sonu olabilirdi. Ya da kısaca ölüm! Bu yüzden de yolculuk devamlılık sathında kendine dair bir kutsallığa sahipti. Eşikler geçer, düşmanımızla karşılaşır, ona yenilir ve yenmesini öğreninceye kadar yerin dibine batardık! Peki ya yenemezsek sorusu da burada devreye girerdi. O zaman da diziler girerdi devreye elbette! ‘To Be Continued’ cümlesinin ardında yatan sihir de buydu.

Yaşamda bunun karşılığı,  aynı yanlışları yaparak aşama kaydedemeyeceğimiz gerçeğiyle ölçüşebilirdi. Hiçbir şey değişmediğinde, zaten yola çıkmış bile sayılmayacaktık. Hiçbir zaman yenilmeyecek, kafamızı duvarlara vurmayacak, pişmanlık yaşamayacak, kapıları zorlamayacak, oturduğumuz yerde oturup kalacaktık. O zaman bir hikâyemiz de olmayacaktı elbette! Zira risk yoksa dönüşüm ve değişim de yoktu. Kısacası ne hikâye vardı ne de yolculuk!”

İplikçi, bir sonraki temanın “ortak dil” olduğunu, Mikroscope’a yazmak isteyenlerin yazılarını en geç 25 Ağustos’a kadar teslim etmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

  • Mikroscopecast’i Spotify’dan dinleyebilir ve yeni sayısına mikro-scope.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.