Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orta ve Batı Karadeniz’deki sel felaketinde son durum: Can kaybı 55’e yükseldi, dokuz kişinin tedavisi sürüyor – Kılıçdaroğlu: “Afet bölgesi ilan edilmesi doğru ama yeterli değil”

Orta ve Batı Karadeniz’deki sel felaketinde tablo günden güne ağırlaşıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) son açıklamasına göre can kaybı 55’e yükseldi. Kastamonu’da 46, Sinop’ta sekiz ve Bartın’da bir kişi yaşamını yitirdi. Dokuz kişinin tedavisine ise hastanelerde devam ediliyor.

5 bin 820 personelle arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Kastamonu’da bin 580, Sinop’ta 533 ve Bartın’da 341 olmak üzere toplam 2 bin 454 kişi tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi.

Vatandaşlar Bozkurt’u terk ediyor, Babaçay köyünde büyük yıkım

Selden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde evleri zarar gören vatandaşlar ilçeyi terk ediyor. Sokaklarda biriken çamur, moloz ve ağaç parçalarını kaldırma çalışmaları da sürüyor. Sel nedeniyle Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay Köyü’nde büyük yıkım yaşandı. Köydeki 40’tan fazla ev yıkıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Bazı bölgelere yeniden elektrik verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta sel nedeniyle elektrik verilemeyen bazı yerleşim yerlerine yeniden elektrik verildiği duyurdu. Sinop ve Kastamonu’da ilçe merkezlerine ise kontrollü bir şekilde elektrik veriliyor. Kırsal mahallelere elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Sel bölgesine 23 milyon lira yardım gönderildi

İletişim Başkanlığı, sel felaketinin yaşandığı bölgeye toplam 23 milyon lira nakdi ödenek gönderildiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu: “Afet bölgesi ilan edilmesi doğru bir ama yeterli değil”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selden etkilenen Sinop’un Ayancık ilçesinde konuştu. Kılıçdaroğlu,“Afet bölgesi ilan edilmesi doğru bir karar ama yeterli değil. Sanayinin ayağa kaldırılması lazım. O insanlara en azından faizsiz bir kredi açılması lazım. Hükümete çağrıda bulunuyorum, afet bölgesi ilan edilen yerlerde işyerleri açılıncaya kadar işçilere en azından asgari ücret düzeyinde ücret ödenmesi gerekiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.