Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşıda yeni düzenleme: Sinovaclılar’a dördüncü doz açıldı, 15 yaş üstündekilere, ayrıca 12 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan çocuklar aşılanabilecek

Sağlık Bakanlığı, aşılama programıyla ilgili yeni kararlar aldı. 15 yaş ile 12 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan çocuklara aşı hakkı tanımlandı. PCR testi pozitif çıkan kişilerin aşılanması ise üç aydan bir aya çekildi. Bakanlık ayrıca, sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar için dördüncü doz aşı randevuların açtı.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni kararlar şöyle:

-15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı.

-PCR test pozitif çıkan kişilere aşı uygulaması üç aydan bir aya çekildi.

Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplara dördüncü doz aşı hakkı verildi. Bu karara göre dördüncü doz aşı, üçüncü dozdan 21 gün sonrası tanımlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni kararlara ilişkin açıklamasında “Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere iki doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur. Bugün itibarıya iki doz mRNA aşısı ya da üç doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.