Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ilk hafta sona erdi: GZT Giresunspor-Galatasaray maçına Marcao’nun Kerem Aktürkoğlu’na uyguladığı fiziksel şiddet damga vurdu

Süper Lig’de ilk hafta, dün (16 Ağustos) oynanan üç maç ile sona erdi. Trabzonspor, deplasmanda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 5-1 ile geçerken Demir Grup Sivasspor ise sahasında İttifak Holding Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Haftanın kapanış maçında Galatasaray, deplasmanda GZT Giresunspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı formayı terleten Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasında yaşanan kavga ise maçın önüne geçti. Karşılaşmanın 62. dakikasında Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na kafa ve yumruk attı. Mücadelenin hakemi Erkan Özdamar, Brezilyalı stopere bu hareketlerinden dolayı kırmızı kart gösterdi. 

Trabzonspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u farklı geçti

Süper Lig’de ilk hafta, dün (16 Ağustos) oynanan üç karşılaşma ile sona erdi. Yaptığı transferler ile ses getiren Trabzonspor, haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk oldu. Rakibini adeta sahadan silen bordo-mavililer, henüz ilk yarıda Anastasios Bakasetas, Anthony Nwakaeme, Gervinho ve Marek Hamsik’in attığı goller ile skoru 4-1’e getirmeyi başardı. Trabzonspor’da Djaniny’nin ikinci yarıda attığı gol ise skoru belirledi. Ev sahibi ekibin maçtaki tek golünü, Adem Büyük kaydetti. Sezona üç puan ile başlayan Trabzonspor’da yeni transferlerden Gervinho ve Marek Hamsik, takımlarına bir gol ve bir asistlik katkıda bulunarak göz doldurdu. Bordo-mavili ekibin yeni santrforu Andreas Cornelius ise oyuna ikinci yarıda dahil oldu.

Anastasios Bakasetas, Anthony Nwakaeme, Gervinho ve Marek Hamsik, gösterdikleri performans ile Trabzonspor’a üç puanı getirdi.

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı 17 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi.

İttifak Holding Konyaspor, Demir Grup Sivasspor’a ‘’dur’’ dedi

Günün diğer maçında Demir Grup Sivasspor, sahasında İttifak Holding Konyaspor’u konuk etti. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada son sözü yeşil-beyazlı ekip söyledi. Konuk ekip, mücadelenin 88. dakikasında Sokol Cikalleshi’nin attığı gol ile rakibini 1-0 mağlup ederek sezona galibiyet ile başladı. Sahasında İttifak Holding Konyaspor’a boyun eğen Demir Grup Sivasspor’un böylece 19 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

İttifak Holding Konyaspor’a üç puanı getiren golü kaydeden Sokol Cikalleshi, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa Türkçe röportaj verdi.

İttifak Holding Konyaspor’da futbolcular Demir Grup Sivasspor galibiyetini dönüş yolunda doyasıya kutladı:

Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasında yaşananlar, maça damga vurdu

Süper Lig’de 1. haftanın kapanış maçına, Çotanak Stadyumu ev sahipliği yaptı. 44 yıllık aranın ardından Süper Lig’e yükselen GZT Giresunspor, sahasında Galatasaray’ı konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip, mücadelenin ilk yarısında Mbaye Diagne ve Alexandru Cicaldau’nun (penaltı) attığı goller ile rakibini oyundan düşürmeyi başardı. GZT Giresunspor filelerini sarsan yeni transfer Cicaldau, böylelikle Galatasaray forması ile ilk golünü atmış oldu. Galatasaray, mücadelenin 40. dakikasında Mbaye Diagne ile bir penaltı vuruşundan da faydalanamadı. GZT Giresunspor’da bu pozisyonda penaltıya sebebiyet veren Hüsamettin Tut, karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Sarı-kırmızılı formayı terleten Marcao ile Kerem Aktürkoğlu’nun saha içerisinde yaşadığı büyük kavga, mücadelenin ikinci yarısına damga vurdu. Karşılaşmanın 62. dakikasında Marcao, yaklaşık 35 metreden depar atarak Kerem’in üzerine doğru yürüdü ve kafa attı, ardından da yumruklar savurmaya başladı. İkili arasında yaşanan bu kavga, futbolcuların araya girmesi ile daha da büyümeden önlendi. Mücadelenin hakemi Erkan Özdamar ise Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı hareketlerden dolayı Marcao’ya kırmızı kart gösterdi. Mücadele, Galatasaray’ın ilk yarıda bulduğu goller ile 2-0 sona erdi. Sezona üç puan ile başlayan Galatasaray’da yeni transferler Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu, Patrick van Aanholt ve Sacha Boey, sarı-kırmızılı forma altında ilk Süper Lig maçına çıktı.

Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasında yaşanan olayın görüntüleri:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marcao ile yaşadığı olay sonrası Kerem Aktürkoğlu’na destek verdi. Terim, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Marcao önce Kerem’den, takım arkadaşlarından, Galatasaray taraftarından, Türk futbolundan özür dileyecek. Sonra bakacağız. Onu da hemen öldürmeyelim ama ötekinin de hakkını yedirmeyelim.”

Süper Lig’in 1. haftasında alınan sonuçlar:

Süper Lig’de 1. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanan maçlarla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler