Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (81): “Feminist örgütler Afgan kadınları için uluslararası kadın gücü oluşturmalı”

Kadınlar için Taliban değişmedi. Kadın hakları ve kadınların kız çocuklarının hayatları söz konusu olduğunda Taliban eskisinden daha öfkeli ve intikam almak istiyor. Kadın hakları aktivistleri ve meslek sahibi kadınları, hak savunucularını içeren ölüm listeleri var ellerinde.

Kadınlar yalnız. Kadınlar yalnız bırakıldı. Uluslararası kadın gücü oluşturulmalı. Dünya feministleri Afgan kadınlar ve kız çocukları için birleşmeli. Birleşerek ortak baskı gücü oluşturabiliriz. Uluslararası kadın gücü dünyanın her yerinde yükselen erkeklik krizi nedeniyle artan güvenlik ihtiyacı karşısında her ülkedeki tüm kadınlar için de gerekli. Kadın Birleşmiş Milletleri gibi çalışacak bir yapılanma şart.

Berrin Sönmez, “Feminist Bakış”ta yorumluyor…

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.