Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkari-Şemdinli’de orman yangını – HESOB Başkanı Muharrem Tekin: “Havadan müdahale şart, kontrol altına alınan bölge yeniden alevlendi”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yiğitler Köyü’nde dün akşam (17 Ağustos) çıkan orman yangını, köylülerin desteği ile kontrol altına alındı ancak soğutma çalışması yapılamadığı için yangın yeniden başladı. Yangın bölgesinde bulunan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, bölgedeki son durumu Medyascope’a anlattı.

Tekin, yangının geniş bir alanda devam ettiğini, itfaiye ve iş makineleri çıkamadığı için köylülerin yangını kontrol altına almaya çalıştığını belirterek, “Soğutma çalışması yapılamadığı için bugün öğleden sonra yangın yeniden başladı. Havadan müdahale yapılmaz ise yangın yerleşim yerlerine sıçrayacak. Bu konuda yetkililerden yangına havadan müdahale edilmesini istiyoruz. Arazi yapısı nedeniyle iş makineleri de bölgeye giremiyor. Yol açma çalışması için istediğimiz iş makinesi bu saate kadar gelmiş değil. Yardım istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.