Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020’de gümüş madalya kazanan Maria Andrejczyk, bir bebeğin kalp ameliyatı için madalyasını açık artırmada sattı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar cirit atmada gümüş madalya kazanan Polonyalı Maria Andrejczyk, ülkesindeki bir bebeğin kalp ameliyatı olması için kazandığı madalyayı açı kartırmada sattı.

Geçen hafta kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, kalp ameliyatı olması gereken sekiz aylık Miloszek Malysa’ya yardım etmek istediğini dile getiren Andrejczyk, kariyerindeki tek olimpiyat madalyasını açık artırmaya çıkaracağını belirtti.

Müzayedeye çıkan gümüş madalyayı, Polonya’daki bir süpermarket zinciri olan Zabka şirketi kazanırken kampanya sonucu yarım milyon zlotiden (1,1 milyon lira) fazla bağış toplandığı bilgisi verildi.

Zabka şirketi, sekiz aylık Miloszek bebeğin tüm operasyonunu üstlendiğini ve örnek davranışından dolayı Maria Andrejczyk’in madalyasının sporcuda kalmasına karar verdiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Tokyo 2020’deki kadınlar cirit atma finali:

https://www.youtube.com/watch?v=oKXHkxbjMPg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.