Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’dan kaçış: Kabil Havaalanı’nda bekleyen aileler, çocuklarını dikenli tellerden uzatarak askerlere vermeye çalışıyor

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i ele geçirdiği 15 Ağustos’tan bu yana on binlerce kişi ülkeden kaçmaya çalışıyor. Kabil Havaalanı’nda kaos hakim. Bugün sosyal medyada, çocuklarını dikenli teller üzerinden havaalanındaki Amerikan ve İngiliz askerlere vermeye çalışan ailelerin görüntüleri paylaşıldı.

Videoda dikenli tellerle çevrilmiş bir alandan içeri girmeye çalışan kalabalık bir grubun içindeki bir kişi, çocuğunu almaları için askerlere yalvarıyor, dikenli tellerin arasındaki ufak açıklıktan onu askerlere uzatmaya çalışıyor.

Sosyal medyada viral olan video İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’a da soruldu. Wallace, İngiltere’nin yanında refakatçisi olmayan çocukları Afganistan’dan tahliye edemeyeceğini söyledi. Wallace görüntülerde sadece çocuğun alındığının göründüğünü, ailenin de içeri alınacağını belirtti.

Kabil Havaalanı, inanılması güç görüntülere de sahne oluyor. Havalanan bir uçağa tutunan iki Afgan’ın düşerek ölmesi dünya çapında infiale neden oldu.

Derleyen: Ayhan Eren

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.