Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na galibiyet ile başladı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası D Grubu’ndaki ilk maçında, dün akşam (18 Ağustos) dört ev sahibinden biri olan Romanya ile karşılaştı. Filenin Sultanları maça orta oyuncular kaptan Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Tuğba Şenoğlu, İlkin Aydın ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı.

Cluj-Napoca şehrindeki BT Arena’da oynanan karşılaşmada ilk sete iyi başlayan taraf Romanya oldu. Başantrenörümüz Giovanni Guidetti’nin aldığı ilk molaya 15-10 Romanya üstünlüğüyle gidildi. 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nı genel klasmanda 13. sırada tamamlayan Romanya’nın en etkili ismi, geçen sezon Türkiye’de Sistem9 Yeşilyurt formasıyla CEV Challange Kupası’nda şampiyon olan ve MVP seçilen 18 yaşındaki pasör çaprazı Alexia Ioana Carutasu oldu. Romanya’nın ikinci molasının ardından skoru 21-22’ye getirerek ilk kez öne geçtik. Molanın ardından Meliha İsmailoğlu, Meryem Boz ve Buse Ünal oyuna girdi. İlk set 25-23’lük Romanya üstünlüğüyle sona erdi ve maçta 1-0 geriye düştük. Birinci sette Romanya bloklarda 5-1’lik üstünlük kurarken milli takımımızın en skorer ismi beş sayı ile Ebrar Karakurt oldu.

İkinci sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu ve libero Simge Aköz ile başladık. İkinci setin başında iki blok bulan Filenin Sultanları 5-1 öne geçti. İkinci sete çok iyi başlayan milli takımımız 14 – 4 öne geçerek maçta o ana kadarki en büyük farkı yakaladı. Set boyunca başarılı performansını sürdüren Filenin Sultanları ikinci seti 25-10 kazarak skoru 1-1’e getirdi. Ebrar Karakurt %70 başarı ile dokuz sayı üretti ve ikinci sete damga vurdu.

Üçüncü sete de orta oyuncu Eda Erdem Dündar, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu ve libero Simge Aköz altılısı ile başladık. Filenin Sultanları’nın 11-7 öne geçmesinin ardından Romanya molası geldi. Ev sahibi, ilk setin ardından molaya kadar blok yapamazken milli takımımız bu sürede yedi blok sayısı buldu. Üçüncü set Eda Erdem’in ikonikleşen tek ayak smacı ile 25-20 sona erdi ve Filenin Sultanları maçta 2-1 öne geçti. Hücumda %58 ile oynayan Hande Baladın sette dört, toplamda yedi sayı bularak Ebrar’a eşlik etti.

Milli takımımız dördüncü sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. Zehra Güneş’in etkili olduğu sette 22-15 ile setin sonuna yaklaşırken yedi sayılık avantaj yakalayan millilerde Meryem Boz, Tuğba Şenoğlu ile Buse Ünal oyuna dahil oldu. Filenin Sultanları dördüncü seti 25-17 kazanarak 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1’e getirdi ve şampiyonaya galibiyetle başladı. 

Şampiyona öncesinde Ebrar Karakurt, Instagram hesabında partnerini paylaşması nedeniyle homofobik bir dille hedef gösterilmiş, ardından sosyal medyada takım arkadaşlarının yanı sıra birçok önemli isimden kendisine destek mesajları yağmıştı. Turnuvanın ilk maçını domine eden Ebrar Karakurt, %56’lık hücum yüzdesiyle 26 sayı üretti ve sahadan en skorer isim olarak ayrıldı. Eda Erdem Dündar 15, Zehra Güneş ise 11 sayıyla öne çıktı. Romanya’nın en skorer ismi ise 17 sayı ile pasör çaprazı Alexia Ioana Carutasu oldu.

Filenin Sultanları, D Grubu’ndaki ikinci maçında 20 Ağustos Cuma saat 20:30’da Ukrayna ile karşılaşacak. Maç TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.