Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları gruptaki ikinci maçına, Ukrayna karşısında çıkıyor

2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası D Grubu’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, gruptaki ikinci maçına bugün saat 20:30’da Ukrayna karşısında çıkıyor. Maç TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Cluj-Napoca şehrindeki BT Arena’da oynanacak maç öncesinde milli takımımız, gruptaki ilk maçında ev sahibi Romanya karşısında 3-1 galip geldi. Ukrayna ise turnuvaya güçlü rakibi Hollanda karşısında aldığı 3-0’lık (25-17, 25-12, 25-22) mağlubiyetle başladı.

Tarihinde Avrupa Şampiyonası’na dokuz kez katılan ve tek madalyasını 1993 yılında aldığı bronz madalya ile kazanan Ukrayna, 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda genel klasmanda 17. olmuştu. Ukrayna’nın en çok dikkat çeken oyuncusu, ilk maçta Hollanda karşısında 17 sayı üreten pasör çaprazı Olesia Rykhliuk. Daha önce ülkemizde Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu sezon Kuzeyboru’ya transfer oldu.

Şampiyonada bugün yedi maç daha oynanacak. D Grubu’nun diğer maçında Finlandiya ile Hollanda karşı karşıya gelecek. Finlandiya – Hollanda maçını saat 17:30’da TRT Spor ekranında naklen izleyebilirsiniz.

Gruptaki ilk maçımız olan Romanya karşılaşmasının özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=fIaTiHWCTfw

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.