Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Ukrayna’yı 3-0 yenerek Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na ikide ikiyle başladı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası D Grubu ikinci maçında Ukrayna’yı 25-14, 25-19, 26-24’lük set sonuçlarıyla 3-0 mağlup etti ve grubuna ikide ikiyle başladı.

Filenin Sultanları maça orta oyuncular kaptan Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Tuğba Şenoğlu, İlkin Aydın ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. Cansu Özbay maça bir plase, iki ace ile üç sayı bularak başladı ve skorda 8-4 Türkiye üstünlüğü varken Ukrayna molası geldi. Şampiyonanın ilk maçında Romanya karşısında 1-0’dan geri dönen milliler, maç esnasında artarak devam eden performansını Ukrayna maçının ilk setine taşıdı ve 25-14’lük skorla 1-0 öne geçti. Romanya karşısında bulduğu 26 sayı ile maçın en skoreri olan Ebrar Karakurt, etkili performansını ilk sette bulduğu altı sayıyla sürdürdü. Pasörümüz Cansu Özbay, üçü ace olmak üzere bulduğu beş sayı ile ilk sete damga vurdu.

Milli takım ikinci sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Tuğba Şenoğlu, İlkin Aydın ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. Başantrenörümüz Giovanni Guidetti’nin kullandığı başarılı challange hakkı ve Zehra Güneş’in sayısıyla ikinci sette 7-2 öne geçtik. Ukrayna yakaladığı 6-0’lık seriyle skoru 13-12’e getirerek farkı bir sayıya indirdi ve Guidetti ilk molasını aldı. Skor 13-13 iken karşılaşmanın Hırvat başhakemi Ksenija Jurkovic sağlık sorunu yaşadı ve maç durdu. Bir süre sonra Jurkovic kendine geldi ancak maçı yönetmeye devam edemedi, yerine Alman yardımcı hakem Sabine Witte görevi devraldı. Skor 17-15 iken oyuna pasör Buse Ünal ve pasör çaprazı Meryem Boz dahil oldu. Eda Erdem Dündar’ın bulduğu üst üste iki ace ile skor 22-17 oldu ve Ukrayna molasını geldi. İkinci set Buse Ünal’ın blokuyla 25-19 sona ererken, maçta 2-0 öne geçtik. Kaptan Eda Erdem ikinci sette bulduğu altı sayı ile önemli katkı sağlarken 21 yaşındaki İlkin Aydın, bulduğu üç sayı ile dikkat çekti. 

Filenin Sultanları üçüncü sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Tuğba Şenoğlu, İlkin Aydın ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. Üçüncü setteki ilk molayı da Ukrayna kullandı. Mola dönüşü Eda Erdem’in smacı ile skor 9-3’e geldi. Üçüncü sette skorun 15-8 olduğu bölümde 23 yaşındaki orta oyuncu Beliz Başkır, A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı formasını ilk kez giydi. Ukrayna’nın yakaladığı seriyle fark ikiye indi (16-14) ve başantrenörümüz Giovanni Guidetti mola aldı. Üçüncü sette bloklarda etkili olan Ukrayna, 20-20’de skoru eşitledi. İlkin Aydın’ın eşitliği bozan smacının ardından pasör Buse Ünal ve pasör çaprazı Meryem Boz ile birlikte Eda Erdem Dündar oyuna dahil oldu. Skor 23-22 iken Cansu Özbay – Ebrar Karakurt ikilisi oyuna döndü. Son anları büyük heyecana sahne olan üçüncü set, Ebrar Karakurt’un blok sayısıyla 26-24 milli takımımız üstünlüğüyle sona erdi ve milli takım rakibini 3-0 mağlup etti.

Cansu Özbay, beşi ace olmak üzere bulduğu yedi sayıyla maçın en değerli oyuncusu seçilirken kaptan Eda Erdem 17 sayı, Ebrar Karakurt 16 sayıyla yıldızlaştı. Ukrayna’da daha önce ülkemizde Beşiktaş ve Galatasaray formaları giymiş olan Kuzeyboru’nun pasör çaprazı Olesia Rykhliuk, bulduğu 11 sayı ile çift hanelere çıkan tek isim oldu. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Giovanni Guidetti, en iyi voleybolumuzu oynamasak da önemli bir galibiyet aldığımızı söylerken İsveç maçı öncesi rakibin hücum oyuncuları VakıfBank forması giyen Isabelle Haak, kardeşi Anna Haak ve Alexandra Lazic’in performansının altını çizdi.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası D Grubu’na iki galibiyet ve altı puan ile başlayan Filenin Sultanları, gruptaki üçüncü maçında 22 Ağustos Pazar günü saat 17:30’da İsveç ile karşılaşacak. İsveç maçı TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.