Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Hudut namustur” pankartı asan altı kişiden Semir Yapıcı evinin önünde sopalı saldırıya uğradı

Afganistan’dan göç dalgası sonrası, İstanbul’un birçok noktasına “Hudut namustur” yazılı pankart astıkları için gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan altı gençten Semir Yapıcı, evinin önünde sopalı saldırıya uğradı.

İstanbul’un birçok noktasında “Hudut namustur” pankartı astıkları iddiasıyla 17 Ağustos’ta gözaltına alınan altı kişiden biri olan Semir Yapıcı, İstanbul-Bahçelievler’deki evinden çıktığı sırada sopalı saldırıya uğradı. Yeniçağ gazetesinin haberine göre, saldırı üç kişi tarafından gerçekleştirildi. Başından yaralanan Yapıcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Saldırıya uğrayan Semir Yapıcı sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Evden çıkarken sopalı 3 kişinin saldırısına uğradım” dedi.

“Hudut namustur” pankartı asan altı kişinin gözaltına alınmasının ardından CHP ve İYİ Parti de il ve ilçe başkanlıklarına “Hudut Namustur”, “Sınır Namustur” yazılı pankartlar asmıştı.  Dün de İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV binası önünde bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.