Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Taliban’ın ‘ılımlılığı’ devlet aygıtını ele geçirene kadar” – Arif Keskin ile söyleşi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban’ın başkent Kabil’i ele geçirdikten sonra yaptığı açıklamaları “ılımlı ve itidalli” bularak memnuniyet ifade etti. Siyasetbilimci Arif Keskin’e Taliban’ın ılımlılığını, itidalini sordum. Aynı zamanda İran uzmanı olan Keskin, İran Devrimi ertesindeki süreçle benzerliklerini ortaya koyarak, Taliban’ın devlet aygıtını tamamen kontrolüne alana dek “ılımlı” davranabileceğini, buna aldanmamak gerektiğini vurguladı. Keskin, uluslararası aktörleri de uyardı: “Jeopolitik çıkarlar için Afgan halkını radikalizme teslim ediyorsunuz. Muhalefeti ve direnişi bertaraf ettikten sonra Taliban’ın sizin jeopolitik çıkarlarınızı da aynı radikallikle vurmayacağını nereden biliyorsunuz?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.