Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları İsveç’i 3-0 mağlup etti ve Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda üçte üç yaptı – Sıradaki rakip Finlandiya

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası D Grubu’ndaki üçüncü maçında İsveç’i 3-0 mağlup etti ve grupta dokuz puana ulaştı. 

Filenin Sultanları maça orta oyuncular kaptan Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Meryem Boz, smaçörler Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu altılısı ve libero Ayça Aykaç ile başladı. VakıfBank’ta forma giyen 25 yaşındaki Ayça Aykaç, şampiyonada ilk kez forma şansı buldu. 35 dakika süren ve büyük çekişmeye sahne olan ilk seti milli takımımız 31-29 kazandı ve maçta 1-0 öne geçti. Şampiyonadaki ilk iki maçtan farklı olarak İsveç karşılaşmasına ilk altıda başlayan Meryem Boz, ilk sette ürettiği dokuz sayı ile etkili oldu. İsveç tarafında VakıfBank forması giyen pasör çaprazı Isabelle Haak da dokuz sayı buldu.

Milli takımımız ikinci sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Meryem Boz, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Ayça Aykaç altılısı ile başladı. Filenin Sultanları, 8-0 başladığı seti 25-21 galip bitirdi ve maçta 2-0 öne geçti. İkinci sette oyuna pasör Buse Ünal’in yanı sıra, turnuvada ilk kez forma şansı bulan orta oyuncu Yasemin Güveli dahil oldu.

Milli takımımız üçüncü sete orta oyuncu Yasemin Güveli, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Meryem Boz, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Ayça Aykaç ile başladı. Sete 22 yaşındaki Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Yasemin Güveli’nin bir smaç ve bir blok sayısıyla başlayan Türkiye, maçın en kısa süren setini 25-11 kazanarak maçı 3-0 galibiyetle bitirdi. Üçüncü sette, Ukrayna maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı formasını ilk kez giyen 23 yaşındaki Fenerbahçeli orta oyuncu Beliz Başkır da forma şansı buldu.

12 hücum ve beş blok sayısıyla 17 sayı üreten Meryem Boz, karşılaşmanın takımımız adına en skorer ismi oldu. Meryem’e 11 sayı ile Hande Baladın, sekiz sayı ile Tuğba Şenoğlu eşlik ederken turnuvadaki ilk maçında Yasemin Güveli, bir ace, iki blok ve dört hücum sayısı ile dikkat çekti. İsveç’te Isabelle Haak ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken kardeşi Anna Haak takımına dokuz sayı ile katkı verdi.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan başantrenörümüz Giovanni Guidetti, “Bu turnuvada çok fazla genç oyuncumuz sahaya giriyor ve oynama şansı buluyorlar, bundan çok mutluyum. Sahada olduklarında çok da iyi iş yapıyorlar” diyerek genç oyuncuların performansının ve takımdaki rotasyonun altını çizdi.

Filenin Sultanları, gruba üçte üçle başlayarak son 16 aşamasına kalmayı garantiledi. 24 takımın dört gruba ayrıldığı şampiyonada gruplarda ilk dört sırada yer alan takımlar, çapraz eşleşme usulüyle son 16’ya kalacak. 28-30 Ağustos tarihlerinde oynanacak son 16 müsabakalarına Bulgaristan ve Sırbistan ev sahipliği yapacak.

Sıradaki rakip Finlandiya

Kadın Voleybol Milli Takımımız gruptaki dördüncü maçında bugün saat 20:30’da Finlandiya ile karşılaşacak. Finlandiya maçı TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Romanya’nın Cluj-Napoca şehrindeki BT Arena salonunda oynanacak maç öncesinde Finlandiya, gruptaki üç maçından da mağlubiyetle ayrıldı ve D Grubu’nda beşinci sırada yer aldı. İsveç’e 3-2, Hollanda’ya 3-0, Ukrayna’ya 3-1 mağlup olan Finlandiya, Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda dört kez mücadele etti. 2019’da 30 yılın ardından şampiyonada yer alan takım, turnuvayı 18. sırada bitirmişti. Finlandiya’nın gruptaki üçüncü maçı olan Ukrayna karşısında 22 yaşındaki pasör çaprazı Piia Korhonen, ürettiği 15 sayı ile takımın en skoreri olmuştu.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.