Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Dünya genelinde aşı olanların sayısı 5 milyarı aştı, New York’ta okul çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

Dünya genelinde aşılananların sayısı 5 milyarı geçti. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrindeki okullarda, öğretmenlere ve diğer çalışanlara koronavirüs aşısı zorunlu hale getirildi. ABD Savunma Bakanlığı, Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) tam onayından sonra Pfizer & BioNTech aşısını zorunlu kılacak. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor. Küba, koronavirüsten etkilenen Vietnam’a yerli aşı gönderecek. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizler için derledi.

New York’taki okul çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) New York Belediye Başkanı Bill de Blasio dünkü (23 Ağustos) açıklamasında, şehirdeki okullarda çalışanlara koronavirüs aşısını zorunlu hale getireceğini söyledi. Böylece 27 Eylül’e dek okullarda çalışan herkes en az bir dost aşı yaptırmak zorunda kalacak.

De Blasio açıklamasında, “Okullarımız yıl boyunca olağanüstü derecede güvenli olmalı” dedi. Aşı yaptırmak istemeyen okul çalışanlarına düzenli test uygulaması ise yapılmayacak. New York’taki öğrencilerin 13 Eylül’de okula başlaması bekleniyor.

Pentagon, Pfizer aşısını zorunlu kılacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), dün (23 Ağustos), ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) Pfizer & BioNTech aşısına tam onay vermesinin ardından, tüm Pentagon personelinin aşılanması için yeni bir kılavuz hazırlıyor. Pentagon Sözcüsü John Kirby açıklamasında, “FDA onayı nedeniyle Pfizer aşısına odaklandık” dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’dan maske hamlesi

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Sağlık Bakanlığı’ndan kamusal alanlarda maske kullanma zorunluluğunun ne zaman kalkacağına dair tarih istedi. Bolsonaro, nüfusun çoğunun aşılandığı ya da bağışıklık kazandığı ülkede maskeye ihtiyaç duyulmadığını savunuyor. Ancak epidemiyologlar, ülkede etkisini artıran Delta varyantı nedeniyle maske kullanımının bir süre daha devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Küba’dan Vietnam’a yerli aşı

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Vietnam’a bu yılın sonuna kadar yüksek miktarda Abdala aşısı gönderileceğini açıkladı. Canel, salgınla baş etmekte zorlanan Vietnam’a, “aşı üretim teknolojisini transfer etmek” için de uzmanlar ile konuştuğunu belirtti. Küba’da salgının başından itibaren 592 bin 619 vaka, dört bin 618 ölüm kaydedildi.

Yunanistan, aşılanmayanlara yönelik tedbirleri artıracak

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilyakis, 1 Eylül tarihinden itibaren aşı olmayanlara yönelik yeni tedbirler uygulanacağını duyurdu. Kikilyas, getirilecek yeni tedbirler kapsamında, aşı olmayanların ya da hastalığı geçirdiğine dair belge sunmayanların kapalı yerlere giremeyeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.