Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci hafta sona erdi: Galatasaray ve Trabzonspor, yoluna kayıpsız devam ediyor

Süper Lig’de ikinci hafta, dün (23 Ağustos) oynanan iki maç ile sona erdi. Sezona Öznur Kablo Yeni Malatyaspor galibiyeti ile başlayan Trabzonspor, ilk haftayı puansız kapatan Demir Grup Sivasspor’u sahasında konuk etti. Bordo-mavililer, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibini Anastasios Bakasetas (p) ve Anthony Nwakaeme’nin golleri ile 2-1 mağlup etti. Sivasspor’un mücadeledeki tek golünü ise Isaac Cofie kaydetti.

Galatasaray ise Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Maçın henüz üçüncü dakikasında Saba Lobjanidze’nin golü ile geriye düşen sarı-kırmızılılar, üç puanı 88. dakikada Christian Luyindama’nın attığı gol ile almayı başardı. Galatasaray’ın mücadeledeki diğer golünü Sofiane Feghouli kaydetti. Fatih Terim’in öğrencileri, bu galibiyet ile birlikte puanını altıya yükseltti. Atakaş Hatayspor ise bir puanda kaldı.

Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor’u iki gol ile geçti 

Süper Lig’de ikinci hafta, dün (23 Ağustos) oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Sezona 5-1’lik Öznur Kablo Yeni Malatyaspor galibiyeti ile başlayarak tüm dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor, haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Bordo-mavililer, mücadelenin 15. dakikasında Anthony Nwakaeme’nin şutunda Azubuike Okechukwu’nun topa eliyle müdahale etmesi sonucu penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Anastasios Bakasetas, düzgün bir vuruş ile takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıyı önde kapatan Trabzonspor, mücadelenin ikinci yarısına da hızlı başladı. Takımının ilk golünün yaratıcısı olan Nwakaeme, bu sefer de harika bir vuruşa imza atarak skoru 2-0’a getirdi. Demir Grup Sivasspor’u umutlandıran gol ise 70. dakikada Isaac Cofie’den geldi. Kırmızı-beyazlılar, Edgar Ie’nin Olarenwaju Kayode’yi düşürmesi ile penaltı kazandı. Uğurcan Çakır, penaltıyı kullanan Max Gradel’in şutunu çıkardı. Milli kaleci, dönen topta Gradel’in şutunda bir kez daha başarılı oldu fakat savunmanın ikramını Isaac Cofie geri çevirmeyerek maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Trabzonspor, böylelikle puanını altıya yükseltti. Demir Grup Sivasspor ise ligdeki üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. 

Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor galibiyetini bu paylaşım ile kutladı.

Anastasios Bakasetas, bu sezon oynadığı beş karşılaşmada iki gol ve üç asistlik performansın altına imza attı.

Abdullah Avcı, Şenol Güneş’ten (2010-2011) bu yana Trabzonspor’un başında bir Süper Lig sezonuna ikide iki yaparak başlayan ilk yerli teknik direktör oldu.

 Galatasaray, Christian Luyindama’nın golü ile güldü 

Süper Lig’de ikinci haftanın kapanış maçına, Atatürk Olimpiyat Stadyumu ev sahipliği yaptı. Sezona GZT Giresunspor galibiyeti ile başlayan Galatasaray, ligin ilk maçında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye oldukça hızlı başlayan Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, maçın henüz 3. dakikasında Saba Lobjanidze’nin golü ile öne geçti. Galatasaray, kalesinde gördüğü bu golün ardından oyun üstünlüğünü eline geçirerek rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Sarı-kırmızılıların aradığı gol ise 30. dakikada geldi. Alexandru Cicaldau’nun direkten dönen topunu tamamlayan Sofiane Feghouli, skoru 1-1’e getiren isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlik ile sona erdi. 

Galatasaray ve Atakaş Hatayspor, maçın ikinci yarısında tutuk bir görüntü çizdi. Sarı-kırmızılılar, bu dakikalarda üst üste kullandığı köşe vuruşları ile rakip kalede gol aradı. Ancak Galatasaray, kullanılan bu köşe vuruşlarında tehlike yaratmayı başaramadı. Mücadelenin 1-1 eşitlik ile sona ereceğinin düşünüldüğü dakikalarda ise sahneye Christian Luyindama çıktı. Ömer Bayram’ın karşılaşmanın 88. dakikasında kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Kongolu stoper, şık bir kafa vuruşuna imza atarak takımını galibiyete taşıdı. Atakaş Hatayspor filelerini sarsan Luyindama, böylelikle Süper Lig kariyerindeki ilk golünü de kaydetmiş oldu. Galatasaray, bu galibiyet ile puanını altıya yükseltirken Atakaş Hatayspor ise bir puanda kaldı. Öte yandan sarı-kırmızılı ekipte yeni transfer Victor Nelsson, mücadelede 90 dakika forma giydi. 

Galatasaray’da futbolcular, Christian Luyindama’nın golünün ardından büyük sevinç yaşadı.

Galatasaray, Süper Lig’in ilk iki haftasında en fazla net gol pozisyonu yakalayan takım oldu.

Galatasaray’ın yeni transferi Victor Nelsson’un Atakaş Hatayspor maçı istatistikleri:

Süper Lig’de ikinci hafta sonunda alınan sonuçlar ve üçüncü hafta fikstürü:

Süper Lig’de ikinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

Cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanan maçlarla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.