Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (2) – Hakan Çalhanoğlu’ndan harika performans – Ali Akman’dan görkemli başlangıç

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de milli takımı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Inter’de Hakan Çalhanoğlu fırtınası 

İtalya Serie A’da 2021-2022 sezonu, geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile başladı. Son şampiyon Inter, Simone Inzaghi’nin teknik direktörlüğünde hücum hattına yeni eklemeler yaptı. Milano temsilcisi, Romelu Lukaku’nun boşluğunu Edin Dzeko ile doldururken orta saha bölgesine ise milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nu transfer etti. 

Inter, yeni sezonu Genoa karşısında açtı. Inzaghi’nin öğrencileri, Hakan Çalhanoğlu’nun bir gol ve bir asist ile yıldızlaştığı karşılaşmayı 4-0’lık skor ile kazandı. Inter’in diğer gollerini Milan Skriniar, Arturo Vidal ve Edin Dzeko kaydetti. 

Hakan Çalhanoğlu’nun Genoa karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 77 dakika

Toplam pas: 53

Pas yüzdesi: %86,8

Kilit pas: 5

Çalım: 1

Top çalma: 1

Gol: 1 

Asist: 1

Maç puanı: 8,81

Hakan Çalhanoğlu’nun Inter forması ile ilk golü:

Ali Akman, yıldız gibi parlıyor

Bursaspor’dan Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt’a transfer olan Ali Akman, yeni kulübü tarafından kısa süre sonra Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Nijmegen’e kiralandı. Geçen hafta Ajax karşısında 24 dakika süre alan Ali Akman, bu hafta oynanan PEC Zwolle maçında ise 80 dakika sahada kaldı ve takımının yıldızı oldu. Nijmegen, sahasında konuk ettiği rakibini Ali Akman’ın ve Jonathan Okita’nın golleri ile 2-0 mağlup etti. 19 yaşındaki futbolcumuzun attığı gol ise görülmeye değerdi.

Ali Akman’ın PEC Zwolle karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 80 dakika

Toplam pas: 18

Pas yüzdesi: %55,6

Kilit pas: 1

Şut: 2

Kaleyi bulan şut: 1

Çalım: 0

Top çalma: 0

Gol: 1 

Asist: 0

Maç puanı: 7,08

Ali Akman’ın PEC Zwolle filelerine yolladığı harika gol:

Maçın oyuncusu seçilen Ali Akman, galibiyeti taraftarları ile birlikte kutladı:

Merih Demiral, Atalanta’ya üç puan ile ‘’Merhaba’’ dedi

Gian Piero Gasperini ile İtalya Serie A’nın yükselen değeri Atalanta, sezonun ilk maçında Torino deplasmanına konuk oldu. Stoper hattını milli futbolcumuz Merih Demiral’ı kadrosuna katarak güçlendiren mavi-siyahlılar, büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 90+3. dakikada Roberto Piccoli’nin golü ile 2-1 kazandı. Atalanta’nın maçtaki ilk golü Luis Muriel’den gelirken Torino’nun golünü ise Andrea Belotti kaydetti. Merih Demiral, karşılaşmada 83 dakika forma giydi.

Merih Demiral’ın Torino karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 83 dakika

Toplam pas: 32

Pas yüzdesi: %75

Top çalma: 1

Top uzaklaştırma: 3

Çalım yeme: 1

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 6,32

Büyük bir heyecana sahne olan Torino-Atalanta karşılaşmasının özet görüntüleri:

Leicester City, West Ham United’a farklı kaybetti 

Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü’nün formasını giydiği Leicester City, İngiltere Premier Lig’in ikinci haftasında West Ham United deplasmanına çıktı. Maç boyunca rakibi karşısında pek bir varlık gösteremeyen Brendan Rodgers’ın öğrencileri, rakibine 4-1’lik skor ile mağlup oldu. West Ham United’ın gollerini Pablo Fornals, Said Benrahma ve Michail Antonio (2) kaydetti. Leicester City’nin karşılaşmadaki tek golünü ise Youri Tielemans attı. West Ham United’ın ikinci golünde büyük bir hata yapan Çağlar, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. 

Çağlar Söyüncü’nün West Ham United karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 106

Pas yüzdesi: %85,8

Top çalma: 1

Top uzaklaştırma: 10

Çalım yeme: 1

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 5,38

Temsilcilerimiz, Saint-Etienne karşısında son dakikalarda yıkıldı 

Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1’in üçüncü haftasında Saint-Etienne deplasmanına konuk oldu. Son şampiyon, 38. dakikada Burak Yılmaz’ın kaydettiği gol ile rakibi karşısında öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü maçın son düdüğüne taşıyamadı. Ev sahibi, 85. dakikada Saidou Sow’un golü ile mücadeleden bir puan koparmasını bildi. Saint-Etienne filelerini sarsarak ligdeki ilk golünü kaydeden Burak Yılmaz, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. Yusuf Yazıcı, maçın 81. dakikasında oyuna dahil olurken Zeki Çelik ise karşılaşmada süre bulamayan isimlerden oldu. 

Burak Yılmaz’ın Saint-Etienne karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 39

Pas yüzdesi: %84,6

Kilit pas: 2

Çalım: 0

Şut: 5

Kaleyi bulan şut: 2

Top çalma: 0

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 7,66

Yusuf Yazıcı’nın Saint-Etienne karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 9 dakika

Toplam pas: 6

Pas yüzdesi: %83,3

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 0

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,07

Nice-Olimpik Marsilya karşılaşması yarıda kaldı

Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in üçüncü haftasında Nice deplasmanına konuk oldu. 49. dakikada Kasper Dolberg’in golü ile mücadeleyi 1-0 önde götüren ev sahibi ekipte taraftarlar 74. dakikada sahaya inerek, Olimpik Marsilya forması giyen futbolculara saldırdı. Karşılaşmanın hakemi Benoit Bastien ise yaşanan olayların ardından mücadeleyi 75. dakikada sona erdirdi. Maçla ilgili son kararı, Fransa Futbol Federasyonu verecek.

Ligde oynadığı iki karşılaşmada da fileleri sarsarak adından söz ettiren milli futbolcumuz Cengiz Ünder, Benoit Bastien’in son düdüğü çaldığı 75. dakikaya kadar maçta forma giydi. 

Maçtaki olaylarla ilgili haberimiz:

Nice-Olimpik Marsilya maçının 74. dakikasında çıkan olaylar:

Orkun Kökçü’nün takımı Feyenoord kazanmaya devam ediyor

Milli futbolcumuz Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord, Hollanda Eredivisie’de sezonun ikinci hafta maçında Go Ahead Eagles’ı konuk etti. Görece zayıf rakibi karşısında skoru ikinci yarıda attığı goller ile bulan ev sahibi, karşılamayı Bryan Linssen’in golleri ile 2-0 kazandı. Orkun Kökçü, mücadelede 90 dakika forma giydi.

Orkun Kökçü’nün Go Ahead Eagles karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 90

Pas yüzdesi: %86,7

Kilit pas: 6

Çalım: 3

Top çalma: 1

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 1

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 8,34

Enes Ünal’ın takımı Getafe, son dakikada yıkıldı

İspanya La Liga’da 2021-2022 sezonunda ikinci hafta, geçen hafta sonu oynandı. Milli futbolcumuz Enes Ünal’ın formasını giydiği Getafe, ligin ikinci haftasında Sevilla’yı konuk etti. Ev sahibi, mücadeleden 90+4. dakikada Eric Lamela’dan yediği gol ile 1-0 yenik ayrıldı. Maça ilk 11 başlayan Enes Ünal ise karşılaşmada 58 dakika forma giydi.

Enes Ünal’ın Sevilla karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 58

Toplam pas: 19

Pas yüzdesi: %68,4

Kilit pas: 1

Çalım: 0

Top çalma: 1

Şut: 3

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,58

Getafe-Sevilla karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=m2bGD5QihGI

Cenk Özkaçar’ın takımı OH Leuven, Eupen’e direnemedi 

Belçika 1. Ligi’nin 5. haftasında genç milli futbolcumuz Cenk Özkaçar’ın takımı OH Leuven, ligin güçlü ekiplerinden Eupen’e Smail Prevljak, Julien Ngoy, Jonan N’Diri ve Emmanuel Agbadou’nun golleri ile 4-1 mağlup oldu. OH Leuven’in tek golünü Levan Şengelia kaydetti. Cenk, mücadelede 45 dakika forma giydi.

Ömer Toprak, bu hafta takımını yalnız bıraktı 

Almanya Bundesliga 2’de heyecan, geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile sürdü. Werder Bremen forması giyen milli futbolcumuz Ömer Toprak, geçen hafta oynanan Paderborn karşılaşmasında sakatlandığı için ligin üçüncü haftasında takımını yalnız bıraktı. Werder Bremen ise Karlsruhe ile 0-0 berabere kaldı.

Halil Dervişoğlu, yedek kulübesinde bekledi 

74 yıllık Premier Lig özlemine Arsenal galibiyeti ile son veren Brentford, ligin ikinci haftasında Crystal Palace deplasmanından 0-0 beraberlik ile döndü. Brentford’da forma giyen ve yedek kulübesinde görev bekleyen milli futbolcu Halil Dervişoğlu, bu maçta şans bulamadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.