Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı olmayan iki doktor koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınında varyantların ortaya çıkmasıyla birlikte vaka ve ölüm sayıları temmuz başında 5 binin altında iken bu sayı 23 Temmuz itibarıyla yine 10 bini geçti. Uzmanlar, salgın nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun aşı olmayan kişilerden oluştuğunu söylüyor. Daha sonraki sırada ise tek doz aşı olanlar geliyor. Delta varyantının ölüm sayılarını artırması üzerine uzmanlar aşının önemini vurgularken, aşı olmayan iki doktor koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti. 

Ankara’da özel bir muayenehanede kadın doğum uzmanı olarak hizmet veren Operatör Dr. İlhami Atılgan (55) ve Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde patolog Dr. Murat Tad (49) dün akşam koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İki doktor da koronavirüs aşısı olmamıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından paylaşımda bulundu ve iki doktorun da aşı olmadığını belirtti: 

“İki arkadaşımız Kovid-19’a yenildi. Operatör Dr. İlhami Atılgan 55, patolog Dr. Murat Tad 49 yaşındaydı. Kayıtlarımızdan maalesef, iki değerli hekimin aşı olmadığını öğrendik. Meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Benzer acılar artık yaşanmasın.”

Aşısızların ölüm kalım savaşı: “Çok pişmanım keşke aşıyı araya sıkıştırsaydım, keşke ihmal etmeseydim”

Medyascope muhabirleri Zeynep Timurlenk Pozut ve Can Özgün Özgül, İstanbul – Kartal’daki Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin koronavirüs yoğun bakım servisini görüntüledi, hastalar ve serviste görev yapan doktorlarla konuştu. Başhekim Prof. Dr. Recep DemirhanAcil Servis ve Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Altıntaş ve Koronavirüs Yoğun Bakımları Sorumlusu Dr. Elif Bombacı, serviste yatan hastaların son durumunu anlattı ve aşının önemini bir kez daha vurguladı. Serviste yatan hastalar ise aşı yaptırmadıkları ya da yaptırmakta geç kaldıkları için çok pişman.

Türk Tabipleri Birliği: “Öfkeliyiz çünkü ölüyoruz”

Türk Tabipleri Birliği de (TTB) iki hekimin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesine dair paylaşımda bulundu ve “Öfkeliyiz çünkü ölüyoruz” dedi: 

“Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Patoloji Uzmanı Dr. Murat Tad’ı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Ankara’da çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İlhami Atılgan’ı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.