Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin: “Aşı olmak istemeyen öğretmenler var, ikna edilmeli ya da testler okullarda uygulanmalı”

Türkiye’de okullar, 6 Eylül’den itibaren haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyor. Okullarda görev yapan ve aşı olmak istemeyen öğretmenler ile okul çalışanlarına hafta iki kez PCR testi olma zorunluluğu getirildi. Bu kararları değerlendiren Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, aşı olmak istemeyen öğretmenlerin aşıya teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Akşahin, salgının başından beri eğitim kurumlarında alınması gereken tedbirler ve önlemler konusunda taleplerde bulunmalarına rağmen bu taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek, “Diyarbakır’da aşılanan öğrenci oranını Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alamıyoruz. Bu konuda salgının başından beri paydaşlar ile ortaklık yapılmıyor. Hâlâ geçmişte aşı ile ilgili yaşanan olumsuzlukları gerekçe gösterip, Sağlık Bakanlığı’nın aşı ile ilgili tereddütlü açıklamalarından dolayı aşı olmak istemeyen öğretmenler var. Bunları saatlerce konuşup ikna etmeye çalışıyoruz. Test zorunluluğu için seyyar test ekiplerinin oluşturulması ya da bu testlerin okullarda yapılmasını istiyoruz. Diyarbakır ve bölgeye kadrolu öğretmenlerin atanması, yeni okul ve ek dersliklerin yapılması ve okullarda salgın nedeniyle sağlık odaları oluşturulup sağlık emekçilerinin görevlendirilmesi gerekir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.