Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da e-scooterlar’ın park edemeyeceği yerler belirlendi, 12 firma izin başvurusunda bulundu

İstanbul’da 12 firma, 61 bin 422 e-scooter için izin başvurusunda bulundu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında e-scooterlar’ın park edilmeyeceği yerler de belirlendi.

UKOME toplantısında e-scooterlar ile ilgili yeni teklifler görüşüldü. İstanbul genelinde 12 firma, 61 bin 422 e-scooter için izin başvurusunda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kotalarla birlikte izin verilecek e-scooter sayısını 52 bin 177 olarak belirledi. İstanbul’da sadece Çatalca ve Şile için e-scooter başvurusu yapılmadı. Son karar için teklif, alt komisyona havale edildi. 

Bunun yanı sıra e-scooterlar’ın park edemeyeceği yerler de belirlendi. Buna göre Cumhurbaşkanlığı’na bağlı binaların 100 metre yakınına, askeri bölgelerin, emniyet birimlerine ait binaların, diplomatik temsilciliklerin, cezaevlerinin 20 metre yakınına park edilmeyecek. 

Bu alanların dışında e-scooterlar’ın tarihi surlara, kapılara, okul, hastane giriş-çıkışlarına, kamu binalarının giriş-çıkışlarına, engelli geçitlerine ve duraklarına ve yaya geçitlerine park edilmesi de yasaklandı. E-scooterlar’ın tramvay ve metrobüs yollarına girmesi de yine yasaklar arasında. 

E-scooterlar, sadece sınırları belirlenmiş alanlara park edilebilecek. Vatandaşın yolunu kapatacak şekilde park yapılamayacak. 

UKOME toplantısında hız sınırı da görüşüldü. E-scooterlar’ın hız sınırı 25 kilometre üzerinden tartışılmıştı fakat emniyet 15’e çekilmesini talep etti. Bu öneriyle birlikte teklif, görüşülmek üzere alt komisyona havale edildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.