Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli-Hozat’ta 10 gündür söndürülemeyen orman yangını Ovacık’a sıçradı

Tunceli’nin Hozat ilçesi kırsalında 18 Ağustos’ta düzenlenen askeri operasyondan sonra çıktığı ileri sürülen orman yangını, arazi şartları nedeniyle karadan müdahale edilemediği için söndürülemezken, yangının Ovacık ilçesi sınırına sıçradığı öğrenildi. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yangına mutlaka havadan uçak ya da helikopterler ile müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Hozat ilçesinde 18 Ağustos’ta güvenlik güçlerinin kırsalda gerçekleştirdiği operasyondan sonra çıktığı ileri sürülen orman yangını karadan müdahale edilemediği için söndürülemedi. Arazi şartları nedeniyle karadan yangına müdahale edilemezken, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin havadan müdahale edilmesi talepleri ise şimdiye kadar yerine getirilmedi. Yangının geniş bir alanda sürdüğü ve dünden itibaren Ovacık ilçesinin Buzlupınar mevkiine sıçradığı öğrenildi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bölgenin coğrafik yapısı ve arazi şartları nedeniyle karadan müdahale yapılamadığı için Hozat’taki yangının Ovacık sınırına kadar yayıldığını söyledi. Dün bölgeye gidip inceleme yaptıklarını, bugün de yapacakları incelemelerden sonra yapılması gerekenler konusunda kamuoyunu bilgilendireceklerini söyleyen Sarıgül, yangına mutlaka havadan müdahalenin şart olduğunu belirtti.


Yangının söndürülmesi için şimdiye kadar havadan bir müdahale yapılmazken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasetçiler sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Koçeri ve Taşbaşı mevkilerinde bulunan ormanlık alanda yangın sekiz gündür sürüyorken, şimdi de Ovacık-Halitpınar Köyü Tokmak Baba mevkiinde orman yangını başladığını öğreniyoruz. Ağaçların, kuşların börtü böceğin sesini duymak bu kadar mı zor” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.