Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Çekya ile karşılaşıyor

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası son 16 turu maçında Çekya ile bugün saat 17:30’da karşılaşacak. Türkiye-Çekya maçı TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Son 16 turu için Bulgaristan’ın Plovdiv şehrine giden Filenin Sultanları’nın Çekya maçına, Kolodruma Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Milli takımımız D Grubu’nu sırasıyla Romanya’yı 3-1, Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Hollanda’yı 3-0 mağlup ederek beşte beşle lider tamamladı. Grup aşamasında en skorer oyuncularımız Ebrar Karakurt (74), Eda Erdem Dündar (59) ve Zehra Güneş (46) oldu. Çekya ise B Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayarak son 16 turuna kaldı.

2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’na katılamayan Çekya’nın şampiyonalar tarihinde, Çekoslovakya geçmişiyle bir altın, dörder gümüş ve bronz madalyası var. Şampiyonaya 1993 yılından bu yana ise Çekya adıyla katılıyorlar. Çekya’nın grup aşamasındaki en skorer ismi, 73 sayıyla oynayan 25 yaşındaki smaçör Michaela Mlejnkova. Orta oyuncu Veronika Trnkova dikkat çeken bir diğer oyuncu.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda son 16 turu karşılaşmaları, dün oynanan iki maçla başladı. Almanya’yı 25-22, 23-25, 25-18 ve 25-23 set sonuçlarıyla 3-1 mağlup eden Hollanda, ilk çeyrek finalist oldu. Beşinci sete giden diğer eşleşmede 38 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’na katılan İsveç, ev sahibi Bulgaristan’ı 3-2 ile geçti ve çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

Sırbistan’ın en sahipliği yapacağı son 16 karşılaşmaları Hırvatistan – Fransa, Sırbistan – Macaristan, İtalya – Belçika ve Rusya – Belarus arasında oynanacak.

Kadın Voleybol Milli Takımımız Çekya’yla son olarak 2019 yılında, Kıtalararası Olimpiyat Elemeleri karşılaşmış ve sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Filenin Sultanları Çekya’yı elediği takdirde çeyrek finalde Polonya – Ukrayna eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Filenin Sultanları’nın, gruptaki son maçında çeyrek finale kalan Hollanda karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetin görüntüleri:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.