Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Teksas eyaletinde maske karşıtı protestoların tanınan ismiydi: Caleb Wallace, koronavirüsten öldü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinde koronavirüs önlemleri ve maske karşıtı protestolara öncülük eden Caleb Wallace, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatırıldıktan bir ay sonra öldü.

San Angelo Standart-Times’ın haberine göre Caleb Wallace, cumartesi günü (28 Ağustos) hayatını kaybetti. 30 yaşındaki Caleb’ın ölümünü eşi Jessica Wallace duyurdu ve “Caleb, huzur içinde vefat etti. Sonsuza kadar kalbimizde ve aklımızda yaşayacak” dedi.

Caleb Wallace

Wallace, 4 Temmuz 2020’de San Angelo’daki özgürlük protestolarının düzenlenmesine ön ayak olmuş ve maske takmayı, işyerlerinin kapatılmasını ve medyayı eleştiren pankartlar taşımıştı.

Temmuz 2020’de verdiği bir demeçte, “ABD’nin şu andaki durumundan gerçekten memnun değiliz” diyen Wallace, Nisan 2021’de San Angelo’daki yetkililere, koronavirüs kısıtlamalarının iptal edilmesini isteyen bir mektup yazmıştı.

Jessica Wallace, eşinin 26 Temmuz’da koronavirüs semptomlarını göstermeye başladığını ancak test yaptırmayı ve hastaneye gitmeyi reddettiğini söyledi. Caleb Wallace bunun yerine, yüksek dozda C vitamini ve çinko aspirin aldı.

30 Temmuz’da acil servise götürülen Wallace, 8 Ağustos’tan beri bilinci kapalı olarak solunum cihazına bağlıydı. Ölümünden bir gün önce Jessica Wallace, eşinin “kusurlu bir adam olduğunu ama ailesini ve küçük kızlarını her şeyden çok sevdiğini” söyledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.