Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Eşref Araç: “Aşılanan da virüse yakalanabilir ama aşı yüzde 90-95 oranında ölümden koruyor”

Salgın hastanesi olarak hizmet veren Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, aşılamanın artmasıyla vaka ve hastaneye yatış oranının düştüğünü ancak ölüm sayılarının hâlâ yüksek olduğunu söyledi. Aşı olan kişilerin de koronavirüse yakalandığını ancak aşının ölüm oranını yüzde 90-95 oranında düşürdüğünü belirten Araç, “Bu salgından bir müddet daha kurtulamayacağız. Biraz virüsün insafına kaldık gibi görünüyor. Okulların açılması ve kapalı mekanlara girişin yoğun olacağı bu mevsimde vaka sayısında bir artış bekliyoruz. Virüs ile yaşamayı öğreneceğiz. Aşımızı yapıp tedbirlere devam edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.