Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları Çekya’yı 3-1 ile geçti – Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın çeyrek finalinde rakibimiz Polonya oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası sekizli final karşılaşmasında Çekya’yı 3-1 mağlup etti ve çeyrek finale kaldı. Filenin Sultanları’nın çeyrek finaldeki rakibi, Ukrayna’yı 21-25, 25-21, 25-22 ve 25-17’lik set sonuçlarıyla 3-1 mağlup eden Polonya oldu.

Filenin Sultanları, Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde dün (29 Ağustos) oynanan maça orta oyuncular kaptan Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu altılısı ve libero Simge Aköz ile başladı. Smaçör Meliha İsmailoğlu, maça libero formasıyla çıktı. Maça iyi başlayan milli takımımız sette 11-7 öne geçti ve maçın ilk molası Çekya’dan geldi. Smaçörler Hande Baladın ve Tuğba Şenoğlu’nun etkili oynadığı sette farkı yediye (18-11) çıkaran Filenin Sultanları, momentumu sürdürdü ve ilk seti 25-13 kazanarak maçta 1-0 öne geçti. İlk sette smaçörlerimiz Hande Baladın ve Tuğba Şenoğlu’ndan beşer sayı geldi.

Milli takımımız ikinci sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. İkinci sette, maç sonunda başantrenörümüz Giovanni Guidetti’nin belirttiği üzere çok hata yaptık ve set, 25-22 Çekya üstünlüğüyle sona erdi. İkinci sette orta oyuncu Yasemin Güveli, pasör Buse Ünal ve smaçör İlkin Aydın forma şansı buldu. İkinci sette Hande Baladınlı, bulduğu yedi sayıyla skorer oyununu sürdürürken pasörümüz Cansu Özbay üç sayı üretti.

Milli takımımız üçüncü sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz ile başladı. Üçüncü sette, skorun 1-1’e gelmesine güçlü bir reaksiyon veren Filenin Sultanları, 25-14’lük skorla galip geldi ve maçı 2-1’e getirdi. İlk üç sette beş ace sayısı bulan Tuğba, bu sette altı sayı bulurken %71 başarı yüzdesiyle hücum eden Hande Baladın da altı sayılık katkıda bulundu.

Hande Baladın’ın üçüncü setteki şık smaç sayısı:

Filenin Sultanları dördüncü sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz ile başladı. Dördüncü sette de üçüncü setteki performansını koruyan milli takımımız, net bir skorla (25-13) seti ve maçı 3-1 kazandı. Bu sonuçla yoluna altıda altıyla namağlup devam eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda üst üste yedinci kez çeyrek finale kalma başarısını gösterdi. Maç boyunca Zehra’dan dört, Hande, Eda Erdem ve Cansu’dan üçer, Tuğba’dan iki ve Ebrar’dan bir blok ile toplamda 16 blok yaptık

%54 başarı oranında servis karşılayan, %55 ile 16 hücum, üç blok sayısıyla toplam 19 sayı üreten Hande Baladın maçın en skorer ismi oldu. Tuğba Şenoğlu’nun beşi ace olmak üzere bulduğu 16 sayıyla iki smaçörümüz toplamda 35 sayı üretti. Takımımızda çift haneye çıkan diğer isimler 15 sayı ile Ebrar Karakurt, 12 sayı ile kaptan Eda Erdem oldu. Çekya’nın en skorer oyuncusu ve çift hanelere çıkan tek ismi ise bulduğu 10 sayıyla 20 yaşındaki Gabriela Orvosova’ydı.

Türkiye – Çekya mücadelesi, Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Kalamış Atatürk Parkı’nda büyük ekranda yayınlandı:

https://twitter.com/karakurtebrar18/status/1432025584167800832

Çeyrek finalde rakip Polonya

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye – Polonya dışındaki iki çeyrek final eşleşmesi Hollanda – İsveç ve Sırbistan – Fransa oldu. Son çeyrek final eşleşmesi bugün oynanacak iki maçla belli olacak. 17:50’deki İtalya – Belçika ve 20:50’deki Rusya – Belarus karşılaşmalarının galipleri, Sırbistan’ın ev sahipliği yapacağı ikinci çeyrek final eşleşmesinde karşı karşıya gelecek.

Türkiye – Polonya arasındaki çeyrek final maçı 31 Ağustos Salı günü saat 20:30’da oynanacak. Bulgaristan’ın Plovdiv şehrindeki Kolodruma Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.