Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek finalde Polonya ile karşılaşıyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek finalde Polonya ile bugün saat 20:30’da karşılaşacak. Polonya maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Sekizli final maçında Çekya’yı 25-13, 22-25, 25-14 ve 25-13 set skorlarıyla 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları’nın çeyrek final karşılaşmasına, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrindeki Kolodruma Spor Salonu ev sahipliği yapacak. D Grubu’ndan beşte beşle lider çıkan milli takım, çeyrek finale namağlup geldi.

Sekizli finalde Ukrayna’yı 21-25, 25-21, 25-22 ve 25-17 set sonuçlarıyla 3-1 geçen Polonya, 31. kez Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda boy gösteriyor. Bu başarıyı tarihte en çok gösteren ikinci takım olan Polonya, 1950 ve 1960’larda dörder gümüş ve bronz madalya kazandıktan sonra 2003 ve 2005’te iki Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Polonya’da pasör çaprazları 20 yaşındaki Magdalena Stysiak ve 25 yaşındaki Malwina Smarzek, orta oyuncu Kladuia Alagierska ve libero Maria Stenzel öne çıkan isimler.

Bulgaristan’ın ev sahipliğinde oynanacak diğer çeyrek final maçında bugün, İsveç ile Hollanda karşı karşıya gelecek. Sırbistan’ın ev sahipliği yapacağı, Sırbistan – Fransa ve İtalya – Rusya’nın karşılaşacağı çeyrek final maçları yarın oynanacak. Filenin Sultanları yarı finale kalması halinde Sırbistan – Fransa eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Polonya ile Avrupa Şampiyonası’nda son olarak 2019’da yarı finalde karşılaşmış, Eda Erdem Dündar 19 sayıyla maçın en skoreri olurken, müsabakadan 3-1 galip ayrılarak final oynamaya hak kazanmıştık.

Filenin Sultanları’nın, son 16 turunda Çekya karşısında aldığı 3-1’lik galibiyetin görüntüleri:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.