Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ankara’nın BAE ile yakınlaşma arzusu Sedat Peker yüzünden tetiklendi, iki ülke arasında arabuluculuğu Neçirvan Barzani üstlendi” – Amberin Zaman ile söyleşi

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı’nı kabul etti, ardından Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid (MBZ) ile telefonda görüştü. Al Monitor yazarı Amberin Zaman, 2003’ten beri kötü giden ilişkilerin düzelmesi için Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin arabulucu olduğunu yazdı. Barzani, BAE’de bulunan Sedat Peker’in YouTube yayınlarının kesilmesi için de Ankara’nın talebini MBZ’ye ileten isim. Bu yayında Amberin Zaman, Ankara-Dubai hattında hem buzların nasıl eridiğini anlattı hem de bu yakınlaşmanın Ankara’nın Suriye politikasında dair olası sonuçlarına dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.