Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda yarı finalde – Rakip, Sırbistan veya Fransa

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Polonya’yı 3-0 ile geçti ve yarı finale kaldı. Filenin Sultanları’nın yarı finaldeki rakibi, bugün oynanacak Sırbistan – Fransa çeyrek final karşılaşmasının galibi olacak.

Milliler maça, grup aşamasındaki rotasyonlu kadro tercihlerinin ardından sahada en çok kaldığımız ekiple, orta oyuncular kaptan Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu altılısı ve libero Simge Aköz ile başladı. Çekişmeli giden ilk çeyrekte 15-14 önde olduğu anda vitesi artıran voleybolcularımız ilk seti 25-18 kazanarak zorlu rakibi karşısında 1-0 öne geçti. İlk setin en skorer ismi yedi sayıyla oynan Ebrar olurken, 8’li finallerde Çekya karşısında maçın yıldızı olan Hande altı sayı ile Ebrar’a eşlik etti.

Milli takımımız ikinci sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. İlk setteki momentumunu sürdüren Filenin Sultanları, takım halinde %73 başarı yüzdesiyle hücum ettiğimiz ikinci seti net bir skorla, 25-14 kazandı ve maçı 2-0’a getirdi. İkinci setin en skorer ismi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan beri performansını artırarak devam eden Tuğba (yedi sayı) oldu. Kaptan Eda Erdem de dört sayı ile önemli katkı sağladı.

Türkiye, üçüncü sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz ile başladı. Skorun yakın geçtiği ve Ebrar’ın %64 hücum yüzdesiyle dokuz sayı ürettiği üçüncü çeyrekte Filenin Sultanları, 25-23’lük skorla galip geldi ve maçı 3-0 kazandı. Böylece milli takımımız, üst üste dördüncü kez Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale kalma başarısı göstererek spor tarihimizde az rastlanır bir istikrar tablosu ortaya koydu. Başantrenörümüz Giovanni Guidetti ise kariyerinde üst üste yedinci kez Avrupa Şampiyonası yarı finali oynayacak. Milli takımımız bu yaz üç uluslararası organizasyonda çıktığı 30. maçta, 22. galibiyetini elde etti.

Eda Erdem’in üçüncü sette bulduğu, ikonikleşen tek ayak smacı:

Dört oyuncumuzun çift hanelere çıktığı maçta en skorer isim, 20 sayı ile oynayan Ebrar Karakurt oldu. Eda Erdem Dündar 12, Hande Baladın 11 ve Tuğba Şenoğlu 10 sayıyla oynadı. Polonya adına maçın en skoreri 14 sayıyla, takımda çift hanelere ulaşan tek isim olan 20 yaşındaki pasör çaprazı Magdalena Stysiak oldu.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Romanya maçında 26, Ukrayna’da 16, İsveç’te bir, Finlandiya’da 16, Hollanda’da 15, Çekya’da 15 ve Polonya maçında 20 sayı bulan Ebrar Karakurt, şu ana kadar toplamda 109 sayı üretti.

Başantrenör Guidetti: “Ben şanslı bir antrenörüm. Oyuncularım savaşmak ve kazanmak istiyor”

Maçın ardından TRT Spor Yıldız’a Türkçe açıklamalarda bulunan başantrenörümüz Giovanni Guidetti, “Bu haftayla birlikte 18 hafta beraber olmuş bir takım olarak, güçlü rakibimiz karşısında çok agresif bir performans gösterdik. Bizim oyuncular her zaman savaşmak, kazanmak istiyor. Ben çok şanslı bir antrenörüm, takıma ve teknik ekibe teşekkür ederim” diye konuştu. Yarı finalde olası Sırbistan eşleşmesiyle ilgili konuşan kaptan Eda Erdem, “Herkes 2019’daki final maçını konuşuyor ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, biz 2019’a göre daha büyümüş, gelişmiş şekilde onların karşısına çıkacağız. Özgüvenimiz, takım oyunumuz daha üst seviyede” dedi. Ankara’da düzenlenen 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan, milli takımımızı mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Kadıköy Belediyesi’nin Türkiye – Çekya mücadelesini Kalamış Atatürk Parkı’nda yayınlamasının ardından Polonya maçında Kadıköy Belediyesi’nin yanı sıra İstanbul’un Şişli ve Ankara’nın Çankaya belediyeleri de açık havada maç izleme organizasyonu düzenledi.

Yarı finaldeki rakibimiz, Sırbistan – Fransa müsabakasının galibi olacak

Türkiye’nin yanı sıra ilk dörde kalmayı başaran diğer takım, İsveç’i 25-27, 16-25 ve 19-25 set skorlarıyla 3-0 geçen Hollanda oldu. Sırbistan’ın ev sahipliği yapacağı iki çeyrek final eşleşmesi ise bugün oynanacak.

İtalya – Rusya karşılaşmasının galibi Hollanda’nın rakibi, Sırbistan – Fransa karşılaşmasının galibi ise milli takımımızın rakibi olacak. Yarı finaldeki rakibimizin belli olacağı Sırbistan – Fransa maçı, bugün saat 21:00’da oynanacak ve TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak. Filenin Sultanları yarı final maçına 3 Eylül Cuma günü çıkacak.

Kadın Voleybol Milli Takımımızın Polonya karşısında aldığı galibiyetin görüntüleri:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.