Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 Avrupa Voleybol Şampiyonası: Filenin Efeleri ilk maçında Rusya ile karşılaşacak – Filenin Sultanları’nın yarı finaldeki rakibi Sırbistan oldu

1-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Finlandiya, Çekya, Estonya ve Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen CEV 2021 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası dün başladı. C Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Voleybol Takımımızın gruptaki rakipleri Finlandiya, Kuzey Makedonya, Rusya, İspanya ve Hollanda.

Filenin Efeleri gruptaki ilk maçında bugün saat 17:30’da Rusya’yla karşı karşıya geliyor. Turnuva öncesi oyuncularımızın Anadolu Ajansı’na verdiği röportajlarda gruptaki en zor rakibimiz olduğu konusunda uzlaştığı Rusya maçı, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. C Grubu maçlarına Finlandiya’nın Tampere kenti ve Hakametsa Arena ev sahipliği yapacak.

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nın grup aşamasında altışar takımdan oluşan dört grup olacak. Gruplarında ilk dört sırada yer alan takımlar, çapraz eşleşme usulüyle sekizli finallerde (son 16 turu) karşılaşacak. Bu evreden itibaren tek maçlık eleme usulüyle finale kadar ilerleyecek turnuvanın sekizli finaller ve çeyrek final etabına Polonya ile Çekya, yarı finaller ve finale ise Polonya ev sahipliği yapacak.

Polonya’nın ev sahipliği yapacağı A Grubu’nda Belçika, Yunanistan, Polonya, Portekiz, Sırbistan ve Ukrayna mücadele edecek. B Grubu’nda Belarus, Bulgaristan, Çekya, İtalya, Karadağ ve Slovenya’nın karşılaşacağı maçlara ise Çekya ev sahipliği yapacak. Son olarak ev sahiplerinden Estonya’nın yer aldığı D Grubu’nda yer alan diğer takımlar Letonya, Almanya, Fransa, Hırvatistan ve Slovakya.

Avrupa Şampiyonası’nın ilk gününde C Grubu’nda oynanan ilk maçta ev sahibi Finlandiya, Kuzey Makedonya’yı 3-1 mağlup ederken D Grubu’nda Letonya, ev sahibi Estonya karşısında 3-1 galip geldi.

A Milli Erkek Voleybol Takımımızın C Grubu’ndaki maç takvimi şöyle:

Nedim Özbey başantrenörlüğündeki takımımızın şampiyonası kadrosunda yer alan isimler ise şu şöyle:

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun, A Milli Erkek Voleybol Takımı için hazırladığı paylaşım:

https://twitter.com/TVForgtr/status/1433074975007723520

Filenin Sultanları’nın yarı finaldeki rakibi Sırbistan

CEV 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Voleybol Milli Takımımızın yarı finaldeki rakibi, çeyrek finalde Fransa’yı 22-25, 25-18, 25-7 ve 25-20 set skorlarıyla 3-1 mağlup eden Sırbistan oldu.

Filenin Sultanları, yarı final müsabakası için 3 Eylül Cuma saat 18:00’de sahaya çıkacak. Sırbistan maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.