Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Voleybol Şampiyonası: A Milli Erkek Voleybol Takımı, Rusya’yı 3-1 geçti ve ikinci maçına bugün İspanya karşısında çıkacak – Filenin Sultanları, bugün Sırbistan önünde final arayacak

A Milli Erkek Voleybol Milli Takımımız, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu’ndaki ilk maçında dünya sıralamasında dördüncü olan Rusya’yı 3-1 ile geçerek şampiyonaya galibiyetle başladı. Bugün saat 17:00’de Filenin Efeleri gruptaki ikinci maçında İspanya ile karşılaşırken A Milli Kadın Voleybol Milli Takımımız, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda bir kez daha finale kalmak için saat 18:00’de Sırbistan ile mücadele edecek.

Rusya’yı 3-1’lik skorla geçtik

Erkek Voleybol Milli Takımımız maça orta oyuncular Vahit Emre Savaş, Mert Matic, pasör Mutlu Yenipazar, pasör çaprazı Adis Lagumdzija, smaçörler kaptan Burak Güngör, Efe Mandıracı altılısı ve libero Beytullah Hatipoğlu ile başladı. Filenin Efeleri, çekişmeli geçen ilk seti 29-27 kazandı. İkinci seti 16-25 kazananan Rusya skoru eşitledi. Üçüncü ve dördüncü setleri 25-21, 25-19 skorlarla kazanan milli takımımız, turnuva öncesi oyuncuların verdiği röportajlarda gruptaki en zor rakip olarak gördüğü Rusya’yı 3-1 mağlup ederek turnuvaya güzel bir galibiyetle başladı.

Filenin Efeleri’nde en skorer isimler 19’ar sayıyla oynayan 19 yaşındaki smaçör Efe Mandıracı ve 22 yaşındaki pasör çaprazı Adis Lagumdzija oldu. Orta oyuncularımız Vahit Emre Savaş ve Mert Matic de toplam altı blok yaparak sırasıyla 11 ve 12 sayı ürettiler.

Efe Mandıracı’nın zor pozisyonda bulduğu şık sayı:

Rusya galibiyetiyle dünya sıralamasında 15. sıraya yükselen Erkek Voleybol Milli Takımımız, C Grubu’ndaki ikinci maçında bugün saat 17:00’da İspanya ile karşılaşacak. C Grubu’na ev sahipliği yapan Finlandiya’daki Hakametsa Arena’da oynanacak İspanya maçı TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. İspanya ilk maçında Hollanda’ya 25-23, 26-24, 25-22’lik set sonuçlarıyla 3-0 mağlup oldu. Üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’na katılan ve 2019’da şampiyonayı 15. sırada tamamlayan İspanya’da öne çıkan isimler pasör çaprazı Andres Villena, smaçör Jordi Ramon ve orta oyuncu Borja Luiz.

Filenin Efeleri’nin Rusya zaferinin görüntüleri:

Filenin Sultanları, Sırbistan karşısında final arayacak

İki kat voleybol heyecanı yaşayacağımız bugün, saat 18:00’de A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda finale kalabilmek için yarı finalde Sırbistan ile karşılaşacak. Sırbistan’ın Belgrad şehrindeki Stark Arena’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma, TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Avrupa’daki en güçlü voleybol takımlarından biri olan Sırbistan, son yıllarda sık karşılaştığımız bir rakip. Avrupa Şampiyonası tarihinde üç altın, birer gümüş ve bronz madalyası bulunan Sırbistan, 2017 ve 2019’daki şampiyonalarda şampiyon oldu. 2011’den beri düzenlenen tüm Avrupa şampiyonalarında yarı finale kalma başarısı gösteren Sırbistan 2021’de yarı finale, grupta beşte beş yaptıktan sonra sekizli finallerde Macaristan’ı 3-0, çeyrek finalde Fransa’yı 3-1 mağlup ederek geldi.

Ankara’nın ev sahipliği yaptığı 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde karşılaştığımız Sırbistan, uzun süre unutulmayacak maçı 3-2 kazanarak altın madalyanın sahibi olmuştu.

Güçlü Sırbistan kadrosundaki birçok isim ülkemizde voleybol oynuyor. Takımın skor yükünü çeken 24 yaşında pasör çaprazı Tijana Boskovic ve 37 yaşındaki tecrübeli pasör Maja Ognjenovic, Eczacıbaşı Dynavit’in kadrosunda yer alıyor. Orta oyuncular VakıfBank’ta forma giyen Milena Rasic ve Fenerbahçe Opet’e transfer olan Mina Popovic dikkat çeken diğer isimler.

Avrupa Şampiyonası’nın diğer yarı final maçında saat 21:00’de Hollanda ve İtalya, Stark Arena’da karşı karşıya gelecek. Diğer finalisti belirleyecek maç TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Kadın Voleybol Milli Takımımızın namağlup ilerlediği yedi maçtaki en skorer ismi, ürettiği 109 sayıyla Ebrar Karakurt oldu. Turnuvada en yüksek yüzdeyle hücum edenler sıralamasında Zehra Güneş %62,67 ile zirvede, Eda Erdem Dündar %60,20 ile dördüncü sırada yer alıyor. Çeyrek finallerin ardından Tuğba Şenoğlu, 13 ace ile en iyi servis atan oyuncular arasında dördüncü sırada bulunuyor.

Filenin Sultanları’nın çeyrek finaldeki 3-0’lık Polonya galibiyetinin görüntüleri:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.