Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan’a 3-1 mağlup oldu – Üçüncülük maçı yarın saat 18:00’de

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı final karşılaşmasında Sırbistan’a 3-1 mağlup olarak, final oynama hakkını kaybetti. Filenin Sultanları, yarın (4 Eylül) saat 18:00’de Hollanda – İtalya yarı final eşleşmesinin kaybedeniyle üçüncülük maçına çıkacak.

İlk seti kazanmamıza rağmen Sırp oyuncu Boskovic’e çözüm üretemedik

Filenin Sultanları maça, klasikleşen orta oyuncular kaptan Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu altılısı ve libero Simge Aköz ile başladı. Maçın isminin hakkını sonuna kadar veren ilk sette milli takımımız 13-8 öndeyken skorun 13-13’te eşitlenmesinden itibaren bir Türkiye, bir Sırbistan öne geçti. Büyük heyecana sahne olan ilk seti 34-32 kazanarak maçta 1-0 öne geçtik. İlk setin sonunda kısa süreliğine pasör Buse Ünal ve pasör çaprazı Meryem Boz dahil oldu. İlk setin sonunda bulduğu iki sayıyla seti sonlandıran Ebrar, sekiz sayıyla ilk sette takımımızın en skorer ismi oldu. Pasörümüz Cansu iki ace, birer blok ve hücum sayısıyla kritik dört sayılık katkı verdi. Sırbistan’ın 32 sayısının 11’i milli takımımızın hatalarından kaynaklanırken, 15’ini Tijana Boskovic üretti. 

41 dakika süren ilk seti bitiren sayımız:

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1433818008124788757

Milli takımımız ikinci sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz altılısı ile başladı. İkinci sete iyi giren taraf Sırbistan olurken Filenin Sultanları skoru 11-10’a getirerek farkı bire indirdi ve Sırbistan molası geldi. İkinci setin 15. dakikasında 16-12 gerideyken başantrenörümüz Giovanni Guidetti’nin molasının ardından Sırbistan’ı yakaladık (16-16). Skoru 19-18’e getirerek sette ilk kez öne geçtik. Yine 25’te sonlanmayan seti bu kez 28-26 Sırbistan kazandı ve maçı 1-1’e getirdi. İkinci setin de en skorer isimleri, sekizer sayıyla iki takımın pasör çaprazları Ebrar ve Boskovic oldu.

Milli takımımız üçüncü sete orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz ile başladı. Maçın üçüncü setinde de yakın skor devam ederken smaçör Meliha İsmailoğlu, Tuğba Şenoğlu’nun yerine oyuna dahil oldu. 16-13 ve 19-14 Sırbistan üstünlüğü varken Giovanni Guidetti iki mola aldı. 5-0’lık seriyle skoru 19-19’da eşitledik. Üçüncü seti Sırbistan 25-23 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti. Bu sette de Ebrar Karakurt (6 sayı) ve Tijana Boskovic’in (8 sayı) skorer oyunu devam ederken Hande Baladın altı sayıyla önemli katkı sağladı.

Filenin Sultanları dördüncü sete maçta ilk kez sahaya çıkan orta oyuncu Yasemin Güveli, pasör Cansu Özbay, pasör çaprazı Ebrar Karakurt, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu ve libero Simge Aköz ile başladı. Dördüncü setin başında Sırbistan 7-3 öne geçince Giovanni Guidetti mola aldı. Pasör Buse ve pasör çaprazı Meryem oyuna dahil oldu. Setteki ikinci molamızı aldığımız andaki 16-8’lik skor, maçta o ana kadar bir takımın yakaladığı en büyük fark oldu. Skor 22-13 iken Meliha’yla birlikte maçta ilk kez smaçör İlkin Aydın oyuna girdi. Mental olarak kırıldığımız ve Boskovic ile Mina Popovic’in etkili oyununun devam ettiği dördüncü seti 25-13 kaybettik ve Sırbistan maçı 3-1 kazandı.

Maçta en skorer oyuncumuz 23 sayıyla turnuvadaki başarılı performansını bu maça da taşıyan Ebrar Karakurt olurken, Eda Erdem 14, Hande Baladın 12 ve Tuğba Şenoğlu 10 sayıyla çift hanelere çıkan diğer isimler oldu. Sırbistan’ın ve maçın en skorer oyuncusu 39 sayıyla Tijana Boskovic olurken Katarina Lazovic, Milena Rasic ve Mina Popovic çift hanelere çıkan diğer oyunculardı.

Bu sonuçla birlikte 2017 ve 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası şampiyonu Sırbistan, evinde, Belgrad’ta Stark Arena’da finale kalmaya başardı. Diğer yarı final karşılaşmasında Hollanda – İtalya bugün saat 21:00’de karşılaşacak. Filenin Sultanları, Hollanda – İtalya’nın kaybedeniyle yarın saat 18:00’de üçüncülük maçına çıkacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.