Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Kuzey Makedonya’yı 3-0 mağlup etti ve son 16 turuna çıkmayı garantiledi

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu’ndaki üçüncü maçında Kuzey Makedonya’yı 25-22, 25-12, 25-15’lik set skorlarıyla 3-0 ile geçti ve grupta üçte üç yaptı. Bu sonuçla C Grubu’nda yoluna namağlup giden tek takım ve dokuz puanla lider olan Filenin Efeleri, son 16 turuna kalmayı garantiledi. 

Maça orta oyuncular Vahit Emre Savaş, Mert Matic, pasör Mutlu Yenipazar, pasör çaprazı Adis Lagumdzija, smaçörler kaptan Burak Güngör, Efe Mandıracı altılısı ve libero Beytullah Hatipoğlu ile başlayan Filenin Efeleri’nde en skorer oyuncu 16 sayıyla Adis oldu. Vahit Emre Savaş da 10 sayıyla çift hanelere çıkmayı başardı. Kuzey Makedonya maçında orta oyuncu Bedirhan Bülbül ile smaçörler Yiğit Gülmezoğlu ve Efe Bayram forma şansı buldu ve toplam 12 sayılık katkı sağladı.

Erkek Voleybol Milli Takımımıza galibiyeti getiren maçın son sayısı:

Filenin Efeleri, Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu’ndaki dördüncü maçına bugün saat 20:00’de Hollanda karşısında çıkacak. Finlandiya’nın Tampere kentindeki Hakametsa Arena’nın ev sahipliği yapacağı maç, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

27. kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren Hollanda, 2019’daki turnuvaya ev sahipliği yapmış ve şampiyonayı 10. sırada tamamlamıştı. C Grubu’ndaki ilk iki maçında sırasıyla İspanya ve Kuzey Makedonya’yı 3-0 mağlup eden Hollanda, son maçında Rusya’ya 3-2 mağlup oldu. C Grubu’nda iki galibiyeti bulunan Hollanda, Finlandiya ve Rusya bu sırayla milli takımımızın arkasında yer alırken galibiyeti bulunmayan İspanya ve Kuzey Makedonya son iki sırada bulunuyor.

Şampiyonada şu ana kadar üç maça çıkıp mağlubiyet yüzü görmeyen diğer takım, A Grubu’nda lider durumda bulunan ev sahibi ve son Avrupa şampiyonu Polonya. B Grubu’nda İtalya ile Bulgaristan, D Grubu’nda Almanya ve Fransa da çıktıkları ikişer maçtan galibiyetle ayrılan ekipler.

Milli takımımızın Kuzey Makedonya karşısında aldığı galibiyetin görüntüleri:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.