Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da metro simgesi tartışması – Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: “İstanbul’da metronun yeni simgesi U olacak” – İBB Sözcüsü Murat Ongun: “M olarak kalacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da metronun simgesinin artık “U” olduğunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun ise Bakan Karaismailoğlu’na “İstanbul’daki metronun simgesi 1992’den beri M’dir. Siz İBB’de görevdeyken de öyleydi, İstanbul’da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak” yanıtını verdi.

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi’nde bugün (6 Eylül) incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul’da metronun yeni simgesinin “U” olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun ise Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamasına tepki gösterdi. Karaismailoğlu’nun sosyal medyadaki açıklamasını alıntılayarak yanıt veren Ongun, “Sayın Bakan, İstanbul’daki metronun simgesi 1992’den beri M’dir. Siz İBB’de görevdeyken de öyleydi, İstanbul’da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul’a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil” dedi.

Karaismailoğlu, sosyal medyadan yaptığı diğer paylaşımda İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğunda devam eden yedi raylı sistem projesi olduğunu belirterek, bu projeleri şöyle sıraladı:

-Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı metro hattı
-Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı
-Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı
-Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) metro hat
-Başakşehir-Çam Sakura Hastanesi-Kayaşehir metro hattı
-Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistemi
-Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm Projeleri

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.