Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’ndaki ilk mağlubiyetini Hollanda karşısında aldı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu’ndaki dördüncü maçında Hollanda’ya 25-22, 25-27, 25-27, 23-25’lik set skorlarıyla 3-1 mağlup oldu ve gruptaki ilk yenilgisini aldı. Bu sonuçla Finlandiya’da oynanan C Grubu’nda Hollanda 10 puanla liderliğe yükselirken Türkiye dokuz puanla ikinci sırada yer aldı.

Filenin Efeleri maça turnuva başından beri ana kadromuz olan orta oyuncular Vahit Emre Savaş, Mert Matic, pasör Murat Yenipazar, pasör çaprazı Adis Lagumdzija, smaçörler kaptan Burak Güngör, Efe Mandıracı altılısı ve libero Beytullah Hatipoğlu ile başladı. Millilerde Burak ve Adis 20’şer sayı bularak oldukça etkili bir oyun sergiledi. Ancak Hollanda’da 29 yaşındaki smaçör Nimir Abdel-Aziz ürettiği 34 sayıyla maça damga vurdu. Milli takımımızdan turnuvanın istikrarlı isimleri Efe ve Vahit Emre’nin toplamda bulduğu 25 sayı mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı.

Adis Lagumdzija’nın ilk seti bitiren sayısı:

Filenin Efeleri C Grubu’ndaki son maçında yarın (8 Eylül) saat 20:00’de, ev sahibi Finlandiya ile karşı karşıya gelecek ve müsabaka TRT Spor’dan yayınlanacak. Son 16 turuna kalmayı garantileyen milli takımımız, çapraz eşleşme usulüyle A Grubu’ndan gelecek rakibini bekleyecek.

Dün Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda yedi maç daha oynandı. C Grubu’nun diğer maçında İspanya, Kuzey Makedonya’yı 3-1 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. A Grubu’nun güçlü ekipleri Polonya ve Sırbistan, Belçika ve Portekiz’i mağlup ederek iyi performanslarını sürdürdü. D Grubu’nun liderini belirleyecek maçta ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları şampiyonu Fransa, Almanya’yı 29-31, 25-15, 22-25 ve 22-25’lik set skorlarıyla 3-1 mağlup etti.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.