Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbolseverleri sevindiren haber UEFA’dan geldi – Statlara, misafir takım seyircisi alınacak

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Oyuna Dönüş Protokolü’nde güncellemeye gitti. Yenilenen kurallara göre, koronavirüs salgını nedeniyle, statlara girişi yasaklanan misafir takım seyircileri için tribünde yüzde 5 oranında yer ayrılacak.

UEFA’nın değişikliğinde dikkat çeken diğer unsur da, aşılarını tamamlamış veya koronavirüs atlatmış kişilerin, başka bir teste tabi tutulmadan UEFA organizasyonlarına girmesine izin verilmesi oldu.

Ulusal ya da yerel makamlarca uygulanan önlemlerin çiğnenmemesi koşuluyla kulüplerin, misafir seyirciler için izin verilen tribün kapasitesinin yüzde 5’i kadar yer ayıracağı belirtildi.

Ayrıca maçları daha fazla basın mensubunun takip edebilmesi amacıyla açık çalışma alanlarındaki zorunlu mesafe kuralı da kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler