Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Taşkesen: “Okulların açılması ile birlikte çocuk vaka sayısı artacak, aşılanma şart”

Diyarbakır’da ağustos ayından bu yana salgına yakalanan yetişkin sayısına paralel olarak çocuk vaka sayısının da arttığı belirtilirken uzmanlar, çocukların aşılanması gerektiğini söyledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Taşkesen, okullarda yüz yüze eğitimin devam etmesi için hem yetişkinlerin hem de çocukların aşılanma oranının artması gerektiğini dile getirdi.

Taşkesen, okulların açılması ile birlikte çocuk vaka sayısında artış beklediklerini belirterek, “Yetişkinlerdeki vaka sayısına paralel olarak çocuklardaki vaka sayısı da artıyor. Elimizde bu salgın ile mücadele etmek için çok önemli bir silah olan aşı var ve herkes aşıya rahatlıkla ulaşabiliyor. Aşılama oranının artırılması gerekiyor. Aşılama oranı artmadıkça bakanlığın belirlediği standartlarda okullarda tedbirlerin tam anlamıyla alınamayacağı da göz önünde bulundurularak hem yetişkinlerin hem de çocukların aşılanması gerekiyor. Dünyada yapılan bilimsel çalışmalarda çocukların aşılanmasında bir sakınca görülmemektedir” dedi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.