Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu’ndaki son maçında Finlandiya’ya 3-2 mağlup oldu – Son 16 turunda rakip Sırbistan

A Milli Erkek Voleybol Milli Takımı, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu’ndaki son maçında Finlandiya karşısında 17-25, 25-16, 29-27, 18-25, 13-15’lik set skorlarıyla 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla C Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan milli takım, son 16 turunda A Grubu’nun ikincisi Sırbistan ile eşleşti.

Filenin Efeleri maça orta oyuncular Vahit Emre Savaş, önceki maçlara başlayan Mert Matic yerine Bedirhan Bülbül, pasör Murat Yenipazar, pasör çaprazı Adis Lagumdzija, smaçörler kaptan Burak Güngör, Efe Mandıracı altılısı ve libero Beytullah Hatipoğlu ile başladı. Milli takımı skoru 1-1’e getirdiği ikinci sette kenardan gelen smaçör Yiğit Gülmezoğlu altı hücum, iki blok sayısıyla toplamda sekiz sayı üreterek kritik bir katkı verdi. Filenin Efeleri momentumu koruyarak 25’te sonlanmayan üçüncü seti 29-27 kazanarak maçta 2-1 öne geçti. Üçüncü sete, şampiyonanın grup maçlarındaki yüksek hücum yüzdesiyle oynayan skorer pasör çaprazlarından biri olan Adis’in 11 sayısı damga vurdu. 

Millilerin çekişmeli geçen üçüncü seti sonlandıran bloku:

Dördüncü ve beşinci sette Finlandiya’nın servisleri karşılamakta zorlanan Filenin Efeleri, maçı 3-2 kaybetti. Müsabakada, milli takımın en skorer isimleri 28 sayıya Adis Lagumdzija, 14’er sayıyla Efe Mandıracı ve Yiğit Gülmezoğlu ile Emre Savaş (13) oldu. Finlandiya’nın en skorer ismi ise 22 sayı üreten 33 yaşındaki tecrübeli smaçör Urpo Sivula oldu.

Filenin Efeleri, C Grubu’nu üç galibiyet ve iki mağlubiyet ile tamamladı. Milli takım, sırasıyla Rusya’yı ve İspanya’yı 3-1, Kuzey Makedonya’yı 3-0 mağlup ettikten sonra Hollanda’ya 3-1, Finlandiya’ya 3-2 kaybetti. Grubu dörder galibiyet ile tamamlayan Hollanda ve Rusya ilk iki sırada yer alırken Finlandiya dördüncü oldu, İspanya ve Kuzey Makedonya ise turnuvaya veda etti.

Son 16 turunda rakip Sırbistan

Türkiye, son 16 turunda A Grubu’nun ikincisi Sırbistan ile 12 Eylül Pazar günü Polonya’nın Gdansk şehrinde karşılaşacak.

A Grubu’nu beşte dört ile ikinci sırada tamamlayan Sırbistan, Avrupa Şampiyonu unvanını korumak için mücadele ediyor. Sırbistan Belçika’yı 3-1, Ukrayna’yı 3-0, Portekiz’i 3-1 ve Yunanistan’ı 3-2 mağlup ederken Polonya’ya 3-2 mağlup oldu.

A ve C Grubu’nun çapraz eşleşme usulüyle karşılaşacağı son 16 turundaki diğer eşleşmeler Polonya – Finlandiya, Hollanda – Portekiz ve Rusya – Ukrayna oldu. B ve D Grubu sıralamaları ve diğer dört son 16 turu eşleşmesi, bugün oynanacak maçların ardından belli olacak. Bugün B Grubu’nda Bulgaristan – Belarus, Çekya – İtalya; D Grubu’nda Almanya – Slovakya, Estonya – Fransa maçları oynanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.