Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Zeynep Alemdar ve Prof. Dr. Serhat Güvenç ile 11 Eylül terör saldırılarının 20. yılı: “Terörle mücadele, ‘terör’ tanımı değişmediği sürece devam edecek”

Bugün, 11 Eylül terör saldırılarının 20. yıldönümü. 2001 yılının 11 Eylül’ünde 19 saldırgan, dört Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli yolcu uçağını kaçırmış ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin iki kulesini hedef almıştı. Gelmiş geçmiş en büyük terör saldırılarından biri olarak bilinen bu saldırılarda, 3 bine yakın kişi hayatını kaybetmiş ve 6 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırıların yirminci yılında değişen ve dönüşen uluslararası sistemi, ABD’nin terörle savaşını ve Afganistan’daki son durumu İstanbul Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Dış Politikada Kadınlar İnisiyatif’inin kurucusu Prof. Dr. Zeynep Alemdar ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.